ß
  • PRO TV
  • Bucate moi si suculente. Invata sa gatesti la aburi

Bucate moi si suculente. Invata sa gatesti la aburi

Bucate moi si suculente. Invata sa gatesti la aburi

Daca esti in cautarea celor mai sanatoase feluri de mancare, trebuie sa inveti sa gatesti la aburi. Este o tehnica pe care asiaticii o folosesc de mii de ani in bucatariile lor, iar mancarurile gatite astfel isi pastreaza proprietatile nutritive, aromele si gustul bun.

Gatitul la aburi este un mod usor si rapid de a pregati o multime de alimente. Legumele, orezul sau carnea se transforma sub forta aburilor fierbinti in feluri de mancare sanatoase si gustoase. Asta pentru ca aromele fiecarui ingredient se pastreaza intacte spre deosebire de fierbere, in timp ce numarul de calorii scade simtitor de vreme ce alimentele nu sunt prajite sau coapte in uleiuri si grasimi.

Cu ce sa inlocuiesti steamerul?

Aceasta tehnica de gatit presupune folosirea aburilor fierbinti ai apei pentru a incalzi si a gati mancarea. Nu iti trebuie neaparat un aparat special, desi exista nenumarate modele de steamere pe piata. Poti sa obtii acelasi efect daca folosesti o oala cu apa si o sita sau o strecuratoare pe care sa o asezi deasupra ei, astfel incat alimentele sa nu atinga apa fierbinte.

Apa trebuie sa ajunga la punctul de fierbere, moment in care incep sa se formeze vaporii fierbinti. Apoi asezi deasupra oalei sita sau strecuratoarea speciala in care ai pus alimentele si acoperi totul cu un capac. Aerul fierbinte circula, astfel, in interior si gateste rapid mancarea.

Acest procedeu il poti folosi pe aragaz, dar si in cuptor. Desi gatitul cu aburi la cuptor nu este o metoda traditionala, cu siguranta legumele sau carnea vor fi mai gustoase decat cele coapte sau rumenite in stilul clasic.

Citeste continuarea pe foodstory.ro

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni