ß
Conrad Murray, medicul personal al lui Michael Jackson, a fost gasit vinovat de uciderea involuntara a starului, in urma unui proces care a durat peste o luna.
Un juriu format din sapte barbati si cinci femei a ajuns la acest verdict dupa doua zile de deliberari, vineri si luni, informeaza bbc.co.uk.
Luni, in fata Curtii Superioare din Los Angeles, unde a avut loc procesul care a durat sase saptamâni, fanii lui Michael Jackson scandau "Vinovat! Vinovat!" in timp ce verdictul era anuntat. Sentinta va fi pronuntata pe 29 noiembrie.
Medicul Conrad Murray, gasit vinovat de ucidere involuntara, risca o pedeapsa de pâna la patru ani de inchisoare si pierderea dreptului de a practica medicina.
Doctorul in vârsta de 58 de ani este eliberat pe cautiune, dupa ce a fost pus sub acuzare in februarie 2010.
Conrad Murray a fost acuzat ca a dat dovada de o "neglijenta criminala" in ingrijirile medicale acordate cântaretului Michael Jackson, in special in ceea ce priveste administrarea de propofol, un sedativ puternic pe care megastarul il folosea ca somnifer, care i-a cauzat decesul, pe 25 iunie 2009, la vârsta de 50 de ani.
Conrad Murray, care era pe atunci medicul personal al megastarului, a recunoscut ca i-a administrat cântaretului acest medicament in dimineata zilei in care acesta a murit.
Joi, în pledoaria lui, avocatul medicului Murray, Ed Chernoff, a afirmat ca acuzatul nu a fost judecat pentru ceea ce a facut, ci "pentru faptele lui Michael Jackson". In opinia sa, Parchetul american si-a construit intregul caz pe baza teoriei potrivit careia Conrad Murray i-a pus starului american o perfuzie cu propofol in dimineata zilei in care cântaretul a murit.
De ce? Pentru ca trebuia "sa se gaseasca un vinovat" pentru moartea lui Michael Jackson, a spus Chernoff. Potrivit acestui avocat, singurul vinovat este insusi "regele muzicii pop", "care era supus unei presiuni considerabile", inainte de seria de 50 de concerte pe care acesta urma sa le sustina la Londra, un eveniment muzical ce urma sa marcheze revenirea pe scena a starului american, incepând din iulie 2009.