ß
Site-ul de poker online Full Tilt Poker a furat 440 de milioane de dolari, deturnând sumele depuse de jucatori pentru a acorda bonusuri considerabile membrilor consiliului sau de administratie, a anuntat marti biroul Procuraturii din Manhattan.
Full Tilt Poker "a escrocat jucatorii, facându-i sa creada ca sumele pe care ei le depuneau pentru acest joc online se aflau in siguranta si erau disponibile in orice moment", a declarat intr-un comunicat Preet Bharara de la biroul Procuraturii din Manhattan.
"In realitate, Full Tilt Poker nu pastra fonduri suficiente pentru a rambursa jucatorii si, mai mult de atât, folosea aceste fonduri pentru a acorda bonusuri membrilor consiliului de administratie si a actionarilor, in valoare de peste 440 de milioane de dolari, acordate incepând din aprilie 2007", a adaugat parchetul newyorkez.
Jucatori celebri de poker care se conectau pe acest site, precum campionii Howard Lederer si Christopher Ferguson, au "golit buzunarele celor mai fideli jucatori de pe site, mintindu-i atât pe jucatori, cât si pe ceilalti oameni din societate, in legatura cu siguranta banilor depusi", a explicat Preet Bharara.
"Full Tilt nu era un site de poker legal, ci o veritabila schema Ponzi", a adaugat el, referindu-se la celebra escrocherie de tip piramidal care i-a adus fostului mare magnat din lumea finantelor Bernard Madoff o condamnare de 150 de ani de inchisoare.
Aceste acuzatii au fost formulate de parchetul american dupa o ancheta organizata contra site-ului Full Tilt Poker in luna aprilie, in cadrul unei operatiuni mai vaste de investigare a mai multor site-uri de poker.
Pariurile pe internet sunt ilegale in Statele Unite incepând din 2006, dar industria pokerului online a ramas infloritoare, folosindu-se de toate mijloacele de care dispune pentru a evita legea, alegând, mai ales, sa se mute in afara tarii.
Organizatia Mondiala a Comertului (OMC) a condamnat restrictiile comerciale impuse organismelor bancare, iar anumiti senatori americani si-ar dori ca pariurile online sa fie legalizate.