
ß
Un studiu prezentat la cea mai mare intâlnire medicala din Europa arata ca riscul aparitiei bolilor de inima se poate reduce prin consumul de ciocolata, scrie Daily Mail.
Din dorinta de a prezenta cât mai bine beneficiile acestui aliment, Oscar Franco, de la University of Cambridge, a cercetat rezultatele a sapte studii la care a participat 100.000 de persoane.
Cinci din aceste studii au aratat ca exista o legatura intre consumul de ciocolata si sanatatea cardiovasculara. Astfel, un consum ridicat de ciocolata putea diminua cu pâna la 37% riscul de aparitie a bolilor cardiovasculare.
Cu toate acestea, exista si anumite limitari ale studiilor, pentru ca majoritatea nu au facut diferenta intre ciocolata neagra si ciocolata cu lapte, ceea ce inseamna ca sunt necesare mai multe teste pentru a demonstra daca sanatatea este influentata de ciocolata.
“Rezultatele nu arata ca ciocolata poate aduce foarte multe beneficii, dar trebuie sa descoperim cum poate ajuta organismul”, a declarat Victoria Taylor, de la British Heart Foundation.