ß
Anastasiia Kovalyk, o tânără de 28 de ani care a fugit de războiul din Ucraina în București, și-a găsit sfârșitul sub o ploaie de lovituri. Suspectul principal este iubitul său, tot cetățean ucrainean de aceeași vârstă, care a încercat să se sinucidă după ce a comis fapta.
Gallery
Anastasiia Kovalyk a fugit din țara ei și s-a stabilit în București, acolo unde oferea lecții de dans, ea fiind foarte talentată în domeniu. Vara trecută l-a cunoscut pe iubitul său, care de curând a omorât-o în bătaie pe fondul geloziei.
Totul s-a întâmplat în apartamentul închiriat de tânără pe strada Luterană din centrul Capitalei. Bărbatul, de aceeași vârstă cu ea, venit tot din Ucraina, i-a aplicat nenumărate lovituri până când a lăsat-o fără suflare.
Ulterior, acesta a sunat-o pe mama victimei să-i spună că fiica sa are nevoie de ajutor, ca mai apoi să se urce în metrou și să călătorească până în Drumul Taberei, acolo unde s-a aruncat pe garnitură cu gândul de a se sinucide. Oamenii legii au intervenit imediat, l-au salvat și l-au transportat în stare gravă la spital.
Rudele și cunoscuții Anastasiei sunt în continuare în stare de șoc și nu le vină să creadă că tânăra a sfârșit într-un mod atât de tragic. Acum, se pregătesc de înmormântare, iar întrebarea care stă pe buzele tuturor este dacă aceasta va avea locul de veci în România sau dacă trupul său neînsuflețit va fi repatriat în Ucraina.
Pentru repatriere, familia tinerei va avea nevoie de o serie de documente emise de autoritățile din România. Avocatul Adrian Cuculis a oferit, pentru wowbiz.ro, o serie de explicații în acest sens:
„(..)Am certitudinea că în baza angajamentelor internaționale pe care România și le-a luat față de poporul ucrainean și așa mai departe, probabil că la nivel diplomatic se va găsi cineva să plătească dintr-un fond de urgență, poate chiar și din fonduri guvernamentale de urgență repatrierea cadavrului femeii respective.
Mai mult decât atât, trebuie să vedem dacă nu cumva există deja și implicare din partea familiei. Trebuie să precizăm că procedura de repatriere nu este una foarte complicată. Membrii familiei primesc actele de deces, se face un pașaport de drum mortuar, iar acesta practic este prezentat la graniță în momentul în care ieși cu cadavrul cu înhumarea făcută și cu avizul DPS. Sunt niște condiții de transport în mod deosebit al unui cadavru într-o mașină”, a spus avocatul pentru sursa menționată anterior.
Foto: Instagram