ß
Luni, 10 februarie, Klaus Iohannis a demisionat din funcția de președinte al României, după ce Parlamentul a demarat procedura de suspendare.
Gallery
Pe lângă pensia pe care o va primi după 42 de ani de muncă, Klaus Iohannis va beneficia și de o indemnizație în valoare de 12.000 de lei, pentru tot restul vieții, reprezentând 75% din salariul de președinte.
După patru decenii de muncă, Klaus Iohannis beneficiază de zece puncte de stabilitate. De asemenea, acesta beneficiază și de dreptul de recalculare a pensiei, deoarece are experiență și ca profesor, și ca primar.
După ce va ieși la pensie, Klaus Iohannis va încasa o pensie de aproximativ 8.500 de lei, sumă la care se va adăuga și indemnizația de peste 2.000 de euro.
„Cred că va lua puțin peste 100 de puncte. Asta însumează vreo 8.500 de lei. Nu va prinde cinci cifre, va fi un număr format din patru cifre, pentru că, în anii de predare, la început de drum, până s-a titularizat, a avut salariu foarte mic.
Nici în zona primăriei nu s-a câștigat foarte bine. Azi se câștigă mai bine. Dacă nu era președinția, cred că ar fi ieșit cu o pensie mică, 5.-6.000 ca profesor de liceu, chiar și facă ar fi rămas inspector”, a declarat Anton Hadăr, președintele Alma Mater.
La scurt timp după ce Klaus Iohannis a anunțat că își dă demisia din funcția de președinte al României, Ilie Bolojan a precizat că va pleca din PNL, pentru a prelua funcția de președinte interimar.
La conducerea Partidului Național Liberal ar putea ajunge Cătălin Predoiu, prim vice-președintele partidului. Decizia urmează să fie luată marți, 11 februarie, „după consultarea grupului de senatori”.
Sursa foto: Getty Images