ß
Lino Golden, unul dintre cei mai apreciați cântăreți din România, a intrat în atenția autorităților și este cercetat într-un dosar în care ar fi acuzat de efectuarea unor tranzacții suspecte cu sume importante de bani. ANAF i-a pus sechestrul pe bunuri!
Gallery
Problemele cu legea par să nu se oprească pentru Lino Golden. Numele artistului apare într-un dosar în care este suspectat că a făcut mai multe tranzacții suspecte cu banii din propria firma. ANAF a intrat pe fir și i-a pus poprire pe bunurile societății.
Se pare că Lino Golden trebuie să dea cu subsemnatul în fața magistraților după ce ANAF i-a băgat firma în faliment.
Conform informațiilor din procesul intentat împotriva firmei artistului, autoritățile s-au autosesizat în urma unor tranzacții financiare suspecte. În calitate de administrator, Lino ar fi retras bani din firmă pentru uz personal. Societatea acestuia înregistrează pierderi, are datorii de aproape 400.000 de lei și este inactivă din 2020, potrivit Spynews.ro.
„Pentru continuarea procedurii, înregistrarea acţiunii privind angajarea răspunderii administratorului, soluţionarea acesteia, (…) stabileşte termen administrativ de control la data de 28.05.2025. (…) Admite cererea formulată de creditorul AJFP Braşov pentru deschiderea procedurii simplificate de faliment împotriva debitoarei LINO GOLDEN … SRL. (…)
Constată că debitoarea se află în stare de insolvenţă. (…) Lichidatorul desemnat va proceda de îndată la punerea de sigilii asupra bunurilor din averea debitorului (…) şi la realizarea operaţiunilor de lichidare a averii debitorului”, a decis instanța, în procesul deschis împotriva firmei lui Lino Golden. VEZI IMAGINI ÎN GALERIA FOTO DE MAI SUS
Citește și:
Potrivit legislației în vigoare, deși Lino Golden era unicul asociat și administrator al firmei sale, nu avea dreptul să folosească fondurile companiei în scop personal, decât dacă acestea erau retrase sub formă de dividende. La solicitarea administratorului judiciar sau a lichidatorului, judecătorul poate decide ca o parte din datoriile firmei să fie recuperate de la administrator, în cazul în care se constată că acesta a contribuit la insolvență prin comiterea unor abateri specifice.
-a folosit bunurile sau creditele societății în folosul propriu sau în acel al unei alte persoane, sub acoperirea firmei
-a ținut o contabilitate fictivă
-a făcut să dispară unele documente contabile
-nu a respectat pașii din contabilitate în conformitate cu legea.
Sursă foto: Instagram