• PRO TV
  • Cancerul de piele se vindeca in proportie de 99% prin folosirea tehnicii Mohs

Cancerul de piele se vindeca in proportie de 99% prin folosirea tehnicii Mohs

Cancerul de piele se vindeca in proportie de 99% prin folosirea tehnicii Mohs

Cancerul de piele, cea mai frecventa neoplazie in ultimii 20 de ani in lume, cauzat de expunerea la soare, poate fi vindecat aproape in totalitate folosind tehnica Mohs, care poate eradica tumora conservând tesutul sanatos, a declarat, marti, medicul Mihaela Leventer.

Eliminarea celulelor afectate sub control microscopic se realizeaza sub anestezie locala intr-o zi de operatie, a precizat dr. Mihaela Leventer, directorul primului centru de chirurgie Mohs din România, mentor in programul international de chirurgie dermatologica al ASDS.

Specialistii Dermastyle, centru de diagnostic si tratament al cancerului de piele, specializat in chirurgie micrografica Mohs din Europa de Est, spun ca odata cu vara si expunerea prelungita la radiatiile solare, apare si riscul de cancer de piele. Crema de protectie solara poate sa protejeze pielea de cel mai raspândit tip de cancer, numai daca este aplicata permanent in timpului zilei.

Cancerul de piele este cea mai frecventa neoplazie in ultimii 20 de ani in lume, iar carcinomul bazocelular afecteaza mai ales persoanele adulte care s-au expus mult la soare, a mai spus Leventer.

Potrivit medicului, cele mai eficiente metode de prevenire a aparitiei cancerului de piele sunt reducerea timpului de expunere la soare, aplicarea cremelor de protectie la fiecare doua ore, nu numai la plaja, ci pe toata perioada expunerii pielii la razele solare, evitarea solarului, precum si controlul periodic al pielii.

"Trebuie tinut cont de faptul ca acest tip de cancer afecteaza, de obicei, zone care sunt expuse la soare in mod frecvent, respectiv fata, gâtul, spatele, pieptul si umerii. Daca este depistat in faza incipienta, rata de vindecare a carcinomului cutanat este de 99%, datorita tehnicii avansate Mohs, care poate eradica tumora conservând cu precizie tesutul sanatos, totul sub anestezie locala si in aceeasi zi de operatie", a mai spus medicul.

Tehnica Mohs consta in indepartarea rând pe rând a straturilor cutanate afectate de cancer, pâna când nu ramâne decât tesutul sanatos. Metoda se diferentiaza de celelalte ale cancerului cutanat prin observarea tesutului cu ajutorul microscopului, fapt care permite supravegherea cu atentie a gradului de eradicare a tesutului afectat.

"Cel mai mult beneficiaza de aceasta tehnica pacientii cu carcinoame cutanate bazocelulare sau spinocelulare localizate pe fata (nas, pleoape, buze, urechi, etc). In aceste zone este foarte importanta pastrarea tesutului sanatos si indepartarea doar a celui bolnav. Cu o experienta de peste sapte ani in domeniu, specialistii rezolva cazuri dificile, având numerosi pacienti vindecati", a mai spus medicul Mihaela Leventer, fondator Dermastyle

Sursa Mediafax

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni