ß
  • PRO TV
  • Profeția Sfântului Proroc Daniel, sărbătorit pe 17 decembrie. Mesajul său despre viitor

Profeția Sfântului Proroc Daniel, sărbătorit pe 17 decembrie. Mesajul său despre viitor

Profeția Sfântului Proroc Daniel, sărbătorit pe 17 decembrie. Mesajul său despre viitor

Sfântul Proroc Daniel a trăit cu aproximativ 460 de ani înainte de nașterea lui Iisus Hristos. Când era încă mic, a fost dus în robie în țara haldeilor, iar acolo a devenit un bărbat înțelept, cunoscut pentru credința sa puternică. El a trăit aproape 70 de ani în Babilon și a proorocit multe lucruri importante despre viitor.

Daniel era un om cu o mare credință în Dumnezeu. El a prevăzut evenimente care s-au întâmplat la zeci de ani după moartea sa. Printre profețiile de importanță majoră ale Prorocului Daniel se numără și venirea lui Mesia pe pământ: „De la ieșirea cuvântului de restabilire și de reconstruire a Ierusalimului până la Mesia, Conducătorul, vor fi șapte săptămâni, precum și șaizeci și două de săptămâni” (Daniel 9:25).

O altă predicție pe care o face este despre imperiile care urmau să se ridice în istorie. El a avut o viziune importantă legată de Alexandru Macedon sau Alexandru cel Mare. I s-a arătat un berbec două coarne care împunge spre apus, nord și sud și cucerea orice fiară pe care o întâlnea în cale. Este o descriere a modului în care imperiul Medo-Persian s-a extins și a dominat regiunile din aceste direcții. Ulterior, lui Daniel i s-a arătat un țap care este doborât de berbec.

Țapul însă este împărăția Greciei și cornul cel mare dintre ochii lui este cel dintâi împărat. Cele patru coarne care au crescut în locul acestui corn frânt, sunt patru împărății, care se vor ridica din neamul acesta,dar care nu vor avea atâta putere”. (Daniel 8:21, 22.)

Țapul reprezintă Imperiul, iar cornul mare îl simbolizează pe Alexandru cel Mare, care a cucerit rapid teritorii extinse,. Profeția este exactă în legătură cu modul în care Grecia, sub conducerea lui Alexandru, a doborât Imperiul Medo-Persian.

Cele patru coarne: După moartea lui Alexandru cel Mare, imperiul său s-a împărțit în patru părți, guvernate de generalii săi, iar aceste patru împărății au fost mai mici și mai puțin puternice decât imperiul inițial. Aceasta se împlinește în istoria reală, când imperiul macedonean a fost împărțit între patru regiuni.

În timpul împăratului Darie, Sfântul Daniel a fost aruncat într-o groapă plină cu lei. El a ieșit nevătămat din groapă, iar acest miracol l-a impresionat foarte mult pe împărat, care a început să creadă în Dumnezeu. Potrivit Vechiului Testament, regele Darius i-ar fi spus lui Daniel chiar înainte de a fi aruncat în groapa cu lei: „Sper că Dumnezeul tău, căruia îi slujești, te va salva”.

Când împăratul Cirus le-a permis evreilor să se întoarcă în țara lor, Daniel a rămas în Babilon, alături de cei care nu s-au întors acasă. De aceea, el este considerat ocrotitorul celor care trăiesc departe de țara lor sau care sunt în exil.

Sfântul Daniel avea darul de a interpreta visele


Sfântul Proroc Daniel era cunoscut pentru darul de a tălmăci visele. În Vechiul Testament, cartea care îi poartă numele cuprinde deslușirea viselor ultimilor doi regi ai Babilonului, Nabucodonosor şi Baltazar.

Spre exemplu, împăratul Nabucodonosor a avut un vis tulburător pe care nu a reușit să-l tâlcuiască nimeni, până când a apelat la Daniel, cunoscut pentru înțelepciunea sa divină. Daniel i-a explicat că visul îl simboliza pe împărat, care, deși avea putere și domnea asupra unui vast imperiu, urma să piardă împărăția și să fie izgonit printre fiarele sălbatice, hrănindu-se cu iarbă și trăind ca un animal pentru o perioadă de șapte vremuri. Daniel l-a sfătuit să se căiască și să ajute pe cei săraci, pentru a evita mânia lui Dumnezeu.

Sursă foto: doxologia.ro

Vezi și: 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni