ß
  • PRO TV
  • La Festivalul Brazilor de Crăciun s-a strâns suma de 1.000.000 de euro, pentru accesul real la educație al copiilor vulnerabili. Printre cei mai râvniți brazi s-a numărat și unul creat de Omid Ghannadi, arhitectul de la Visuri la cheie

La Festivalul Brazilor de Crăciun s-a strâns suma de 1.000.000 de euro, pentru accesul real la educație al copiilor vulnerabili. Printre cei mai râvniți brazi s-a numărat și unul creat de Omid Ghannadi, arhitectul de la Visuri la cheie

La Festivalul Brazilor de Crăciun s-a strâns suma de 1.000.000 de euro, pentru accesul real la educație al copiilor vulnerabili. Printre cei mai râvniți brazi s-a numărat și unul creat de Omid Ghannadi, arhitectul de la Visuri la cheie

Cu o miză ambițioasă pentru cea de-a 24-a ediție, Festivalul Brazilor de Crăciun a reușit să adune fonduri de 1.000.000 euro, pentru restabilirea dreptului egal la educație pentru copiii aflați în risc sever de sărăcie și excluziune socială. Cei 23 de brazi licitați în seara de gală a Festivalului Brazilor de Crăciun, organizată în parteneriat cu Muzeul Național de Artă al României, vor asigura astfel sprijin socio-educațional pentru 15.000 de copii.

În cadrul Galei Festivalului Brazilor de Crăciun, brazii concepuți și donați de către designeri și artiști recunoscuți din România au fost licitați cu sume cuprinse între 25.000 și 123.000 de euro, de companiile care au decis că responsabilitatea socială este esențială. În total, suma strânsă a fost de 1.000.000 de euro din licitația brazilor, vânzarea biletelor de tombolă și sponsorizări.

Evenimentul s-a bucurat de prezența domnului Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății și a doamnei Baciuna Diana-Ștefana, secretar de stat în Ministerul Culturii.

Cei mai râvniți brazi licitați au fost: Apărătoarea Viselor, creat de Doina Levintza, Cheers, creat de Omid Ghannadi & Le Store și Magia Crăciunului: Jobenul Fermecat, creat de Salvați Copiii, cu sprijinul Ștefaniei Mircea, care au fost licitați cu peste 100.000 euro fiecare.

Gazdele serii au fost Andreea Raicu și Marius Pancu, cu sprijinul lui Omid Ghannadi, care au transformat seara într-un spectacol al binelui.

„Solidaritatea umană are un impact puternic și poate schimba cu adevărat vieți. Se pare că această seară a fost un exemplu perfect al modului în care un efort colectiv poate transforma realități, mai ales atunci când fiecare dintre noi își aduce contribuția cu pricepere și dăruire. Când ne oferim talentul și resursele pentru a ajuta copiii defavorizați, putem crea schimbări semnificative, iar rezultatele nu întârzie să apară. Fiecare gest de solidaritate poate face o diferență enormă în viețile celor care au cea mai mare nevoie”, a declarat Doina Levintza.

„A fost un mare privilegiu să iau parte la acest uriaș atelier de bine, iar bradul pe care l-am creat exprimă, de fapt, puterea pe care trebuie să o aibă speranța că binele nu trece neobservat și chiar schimbă vieți. Atunci când devii parte din bine, nu doar că poți contribui la îmbunătățirea vieții copiilor care au atâta nevoie, dar și viața ta, viețile noastre se schimbă în bine. Sunt onorat și mă înclin în fața generozității", a spus Omid Ghannadi, designerul care a creat unul dintre cei mai râvniți brazi.

De-a lungul celor 23 de ediții anterioare au fost colectate fonduri în valoare de peste nouă milioane de euro și 257.127 de copii din medii sociale vulnerabile au primit ajutor pentru integrarea socio-educațională.

„Sărăcia oprește viața unui copil și nu-l lasă să-și urmeze potențialul. Dramele pe care le trăiesc acești copii când înțeleg că ei nu pot, la fel ca alți copii, mai norocoși, să meragă la școală, că participe la activități, să aibă rechizite și cărți, sunt colosale. Iar nota de plată pentru politicile sociale defectuoase o plătim cu toții, ca societate. De aceea lecția de solidaritate pe care artiștii, designerii, companiile și oamenii de bine o dau în fiecare an, la Festivalul Brazilor de Crăciun, este atât de necesară”, a declarat Gabriela Alexandrescu, președinte executiv Salvați Copiii România.

Gallery

Organizația Salvați Copiii și-a intensificat și în anul 2024 programele de prevenire a abandonului școlar, reintegrare școlară și sprijin socio-educațional pentru copiii victime ale sărăciei.

Cele mai multe dintre familiile beneficiare ale programelor Salvați Copiii România (51,58%) au un venit de sub 400 lei/membru de familie, 32,48% dintre familii declară un venit sub 600 lei/membru de familie și doar 15,9% afirmă că venitul pe membru de familie depășește 600 lei.

Cum stă România: date cheie despre bunăstarea copilului și accesul la servicii sociale

Riscul de sărăcie sau de excluziune socială a crescut pentru copiii din Uniunea Europeană cu 0,4 puncte procentuale, de la 24,0% la 24,4%, între 2020 și 2021, cu rata cea mai ridicată în România – 41,5%, urmată la distanță de Spania - 33,4%, în vreme ce în Finlanda și Danemarca a fost cel mai scăzut, în 2021 (13,2% și respectiv 14%), potrivit Eurostat1.

În România, riscul de sărăcie sau de excluziune socială este mult mai mare în zonele rurale decât în mediul urban: în 2021, rata a fost de 16,1% în orașele mari, 30,7% în urbanul mic și suburbii și 50,1% în zonele rurale.

Citește și: 

Vezi și: 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni