• PRO TV
  • Educația din țara noastră se reinventează! Știrile PRO TV continuă campania „Deșteaptă-te, România!” și prezintă povești de succes care arată că școala se poate schimba!

Educația din țara noastră se reinventează! Știrile PRO TV continuă campania „Deșteaptă-te, România!” și prezintă povești de succes care arată că școala se poate schimba!

Educația din țara noastră se reinventează! Știrile PRO TV continuă campania „Deșteaptă-te, România!” și prezintă povești de succes care arată că școala se poate schimba!

Într-un sistem de învățământ învechit, există profesori și directori care ne dau speranță. Știrile PRO TV continuă campania Deșteaptă-te, România! cu exemple pozitive din educație, din orașe mari sau comunități mici, grație cărora putem spune că și în România se face școală pe bune.

 

Gallery

În fiecare seară, la Știrile PRO TV de la ora 19:00, Adriana Stere, Bianca Ghiță și Larisa Antal, corespondenți ai Știrilor PRO TV, vor prezenta exemple de școli din România unde copiii vin cu drag și sunt pregătiți pentru provocările viitorului. Vedem directori care au înțeles că un dascăl nu doar predă o lecție dintr-o carte și apoi pleacă acasă, ci că rolul său este mai complex și ar trebui să știe dacă elevul a mâncat sau dacă părinții nu și-au permis să-i cumpere un caiet.

Școlile de meserii au rămas neadaptate vremurilor actuale, dar corespondenții Știrilor PRO TV au ajuns în Pașcani, acolo unde directorul unei astfel de unități a reușit să fie un exemplu pozitiv. „Este unul dintre puținele licee tehnice cu dotări și ore adaptate cerințelor de pe piața muncii. Deși în programa școlară nu sunt prevăzute astfel de cursuri, directorul a introdus opționale de robotică și tehnici de modelare 3D, pentru a-i atrage pe elevi către meserii de actualitate. A atras fonduri europene și a reușit să schimbe percepția despre ce înseamnă o școală de meserii”, a povestit Larisa Antal despre directorul din Pașcani.

O școală unde ajungeau doar copiii cu posibilități reduse a devenit astăzi cea mai dorită școală de gimnaziu din Râmnicu Sărat. ”Este o școală unde echipa de directori a reușit să transforme unitatea din cea mai puțin dorită școală gimnazială în cea mai bine dotată din oraș. Au atras fonduri europene, au echipat toate sălile de clasă, profesorii au participat la programe de schimb de experiență și au reușit să reducă abandonul școlar și să crească prezența la Evaluarea Națională”, spune Bianca Ghiță despre ce a descoperit la Râmnicu Sărat.

Adriana Stere a ajuns la Brașov, unde a descoperit singurul liceu din țară care a introdus Bacalaureatul internațional: ”Acum trei ani, la propunerea unui grup de profesori de la Colegiul Șaguna din Brașov, conducerea a depus dosarul de acreditare la comisia globală care coordonează examenul de Bacalaureat Internațional. Elevii au acum posibilitatea de a susține atât examenul românesc, cât și pe cel internațional, dacă doresc să urmeze o facultate în străinătate”.

Cât de importantă a fost viziunea directorilor din aceste școli exemplu și cât de diferit se raportează elevii la educație atunci când învață într-un mediu adaptat nevoilor lor, vedem în campania Deșteaptă-te, România!.

Toate exemplele pozitive din învățământ pot fi descoperite săptămâna aceasta, în fiecare seară, la Știrile PRO TV de la ora 19:00, dar și în celelalte jurnale ale zilei.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni