ß
  • PRO TV
  • Cum arată și pe ce rută va circula primul tren cumpărat de România în ultimii 20 de ani - VIDEO

Cum arată și pe ce rută va circula primul tren cumpărat de România în ultimii 20 de ani - VIDEO

Cum arată și pe ce rută va circula primul tren cumpărat de România în ultimii 20 de ani - VIDEO

Veși bune pentru călători! Trenul Coradia Stream, prima garnitură cumpărată de România în ultimii 20 de ani, a început probele de anduranţă şi a făcut un prim drum pe ruta București – Brașov.

Trenul va intra în circulaţie cu călători pe 20 noiembrie. Trenul nou va fi operat de CFR Călători şi va circula pe ruta Bucureşti – Braşov.

„Dacă lucrurile merg bine, pe 20 noiembrie va fi pus în circulaţie cu călători. Deja săptămâna asta ar trebui să apară bilete spre vânzare”, a declarat, pentru agerpres.ro, preşedintele ARF, Ştefan Roşeanu.

Trenurile pentru ARF au fost produse în Polonia.

10 zile de teste

Potrivit reprezentanţilor Autorităţii pentru Reformă Feroviară (ARF), trenul a plecat sâmbătă din Bucureşti în prima cursă fără călători spre Braşov, efectuând probele necesare utilizării în serviciul comercial. Duminică a continuat programul de parcursuri de probă, pe ruta Bucureşti - Braşov, fiind „botezat" de prima zăpadă din acest an.Probele vor fi efectuate timp de 10 zile pe două dintre cele mai importante destinaţii: Bucureşti - Braşov şi Bucureşti - Constanţa.

Noul tren va continua testele luni şi marţi pe aceeaşi rută Bucureşti - Braşov, iar de miercuri, 13 noiembrie, timp de patru zile, pe ruta Bucureşti - Constanţa, urmând să revină alte două zile pe ruta Bucureşti - Braşov.

Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) a contractat de la furnizorul Alstom Ferroviaria SpA 37 rame electrice inter-regionale de lung parcurs printr-un contract de achiziţie încheiat în luna martie 2022.

Primul tren electric Alstom Coradia Stream din acest lot a ajuns în România pe 4 decembrie 2023, de atunci aflându-se în teste, în timp ce calendarul de livrare a celorlalte 36 de rame electrice RE-IR s-a decalat.

Valoarea totală a contractului pentru achiziţia celor 37 unităţi electrice multiple şi serviciile de mentenanţă aferente acestora pentru o perioadă de 15 ani se ridică la 2,42 miliarde lei, fără TVA. 

Foto Autoritatea pentru Refomă Feroviară

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni