• PRO TV
  • Când se deschid târgurile de Crăciun în România. Orașele care se vor transforma de sărbători în tărâmuri de vis

Când se deschid târgurile de Crăciun în România. Orașele care se vor transforma de sărbători în tărâmuri de vis

Când se deschid târgurile de Crăciun în România. Orașele care se vor transforma de sărbători în tărâmuri de vis

De la sate alpine de poveste la piețele mari ale orașelor europene, târgurile de Crăciun din Europa și din România creează o atmosferă magică, cu lumini strălucitoare, preparate tradiționale și meșteșuguri unice.

Iată un ghid complet al celor mai apreciate târguri de Crăciun din 2024, conform voturilor a peste 600.000 de călători de pe platforma European Best Destinations, unde Târgul de Crăciun din Craiova ocupă locul doi, iar cel din Sibiu își menține popularitatea într-un top similar.

O diferență interesantă între piețele din Europa și cele din România este durata: în timp ce multe târguri europene se închid înainte de Crăciun, în România ele rămân deschise până la începutul lunii ianuarie 2025. Astfel, turiștii sunt sfătuiți să verifice datele fiecărui târg pentru o planificare cât mai exactă a vacanței.

Calendarul Târgurilor de Crăciun din România 2024

În România, târgurile de Crăciun din marile orașe sunt programate să înceapă de la jumătatea lunii noiembrie, la Sibiu și Craiova, și se desfășoară pe tot parcursul sărbătorilor de iarnă în alte orașe, precum București, Brașov, Iași și Timișoara.

Datele principale ale târgurilor:

Sibiu: 15 noiembrie 2024 - 5 ianuarie 2025

Craiova: 15 noiembrie 2024 - 5 ianuarie 2025

Cluj-Napoca: 22 noiembrie 2024 - 1 ianuarie 2025

Oradea: 29 noiembrie 2024 - 26 decembrie 2024

București, Brașov, Iași, Timișoara: 30 noiembrie 2024 - începutul lunii ianuarie 2025

Atracții și noutăți la târgurile din România 

Târgul de Crăciun de la Sibiu din acest an, intitulat „Christmas Unboxed”, își propune să transforme orașul într-o adevărată „Capitală a Crăciunului”, extinzându-se în mai multe zone și aducând un baldachin impresionant de lumini în Piața Mare.

Craiova, recunoscută pentru designul deosebit, are planuri ambițioase pentru acest sezon, cu cinci zone tematice, iar Clujul se bucură de două târguri distincte, unul dintre ele având un impresionant glob de zăpadă.

Foto: Shutterstock

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni