• PRO TV
  • Ce pensie are, de fapt, Petre Roman: „Eu am avut 50 de ani de muncă”. Suma pe care o primește de la stat fostul premier al României după recalculare

Ce pensie are, de fapt, Petre Roman: „Eu am avut 50 de ani de muncă”. Suma pe care o primește de la stat fostul premier al României după recalculare

Ce pensie are, de fapt, Petre Roman: „Eu am avut 50 de ani de muncă”. Suma pe care o primește de la stat fostul premier al României după recalculare

Fostul premier al României, Petre Roman, beneficiază de o pensie frumoasă după recalculare. Iată ce sumă îi intră în cont, de la stat, în fiecare lună!

Gallery

​Petre Roman are în spate o carieră de 50 de ani, însă chiar și la această vârstă, fostul premier având 78 de ani, continuă să lucreze.

În urma recalculării, acesta a beneficiat de o majorare considerabilă, pensia sa fiind acum de 11.000 de lei. Petre Roman a spus că, de-a lungul carierei sale, a contribuit la sistemul de pensii din România și și-a exprimat nemulțumirea față de problemele pe care le au mulți pensionari din țara noastră.

„Mi-a mărit pensia. Păi eu am avut 50 de ani de muncă. Mi s-a mărit cu 2300 de lei. Am contribuit și contribui permanent. Înseamnă ceva. M-a deranjat faptul că atât de mulți pensionari s-au trezit cu probleme. De ce să facă greșeli? E vorba de un algoritm de calcul. Asta e o incompetență crasă. Nu sunt oameni competenți, nu sunt serioși. Vorbesc în primul rând pornind de la decizia politică.

Păi precizează exact care sunt criteriile. Algoritmii au fost greșiți, decizia a fost neconformă cu realitatea, ceea ce a dus la erori. Abia acum, cu mărirea, am puțin peste 11.000 lei”, a spus acesta pentru bugetul.ro.

Deși a ieșit la pensie, Petre Roman continuă să lucreze. Fostul premier al României este președinte la universitatea din Geneva, dar și profesor, iar în calitate de om de știință merge la multe conferințe în lume.

„Sunt în continuare profesor, dar și președinte, la universitatea din Geneva. Deocamdată, suntem singura instituție de profil privată, care a obținut acreditarea federală, cea mai grea acreditare din lume. Din 17 universități care au aplicat, am fost singura deocamdată care a primit acreditarea. În afară de asta, fac o mulțime de conferințe în lume, în calitatea mea de om de știință. Acum 5 ani, când am zis că am ieșit și că nu mai voi reveni în politică, am încercat un lucru ce părea imposibil, să mă reîntorc în calitate de om de știință, și am reușit.

La ora actuală am o notorietate dobândită în domeniul ăsta, știința a climei și a apei. Asta am făcut dinainte de Revoluție. Am susținut conferințe la Barcelona, în Italia, în Luxemburg și în India, de unde aseară m-am întors. A fost fabulos, a fost prima oară când am fost în India. Acum am o altă conferință la Iași.

Îmi ocupă mult timp, pentru că eu lucrez în cercetare. Iar în ziua de astăzi, cercetarea din fericire este una experimentală, iar cea din domeniul climei presupune lucrări de anvergură, cu 20-30 de persoane. Dar ceea ce se poate face azi, e formidabil. Am acces la toate sursele originale, articole științifice publicate. Asta-mi permite să avansez propriile idei. În ultimii trei ani, am publicat cinci articole la cel mai important jurnal internațional, la New York”, au fost declarațiile lui Petre Roman.


Foto: Agerpres

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni