• PRO TV
  • Jason Buda, succes la British Independent Film Awards 2024. La 16 ani, românul din Bistrița a fost inclus pe lista celor mai buni tineri actori

Jason Buda, succes la British Independent Film Awards 2024. La 16 ani, românul din Bistrița a fost inclus pe lista celor mai buni tineri actori

Jason Buda, succes la British Independent Film Awards 2024. La 16 ani, românul din Bistrița a fost inclus pe lista celor mai buni tineri actori

Jason Buda, în vârstă de 16 ani, a fost inclus pe lista celor mai buni tineri actori britanici ai anului, la British Independent Film Awards 2024.

Gallery

​Anul acesta, Jason Buda a ajuns la prestigiosul Festival de Film de la Cannes, după un rol în cea mai recentă producție a regizoarei britanice Andrea Arnold, „Bird”. 

Foto Facebook/ Jason, alaturi de mama lui, Rebeca Buda, foarte mandra de fiul ei

Puștiul român din Anglia, care a jucat în filmul Bird regizat de Andrea Arnold, a fost recunoscut în mod oficial drept unul dintre cei mai buni tineri actori britanici ai anului, scrie bistriteanul.ro, citând o pagina de facebook Anuntul UK.

„Premiera filmului Bird, în care Jason a aparut într-un rol principal, a avut loc ieri la Royal Festival Hall, în Southbank Centre, Londra. Începand de luna viitoare filmul va putea fi vazut în cinematografe. Jason este baiatul unor români din Bistrița. Familia Buda locuiește în zona Essex de aproape trei ani.Felicitari, Jason!”, scrie în postarea de pe facebook de mai jos:


Tatăl lui Jason, Darius Buda, a povestit cum a fost ales fiul lui pentru rolul din Bird


„O echipă de casting a regizoarei Andrea Arnold a vizitat mai multe școli din jurul Londrei. Inițial Jason nici nu a vrut să participe la casting. Ne-a povestit că i s-a părut plictisitor să-și aștepte rândul la casting. Erau prea mulți tineri care așteptau acolo la coadă… A întrebat pe o profesoară dacă poate să se întoarcă în clasă, dar ea l-a încurajat să rămână totuși. Jason a fost ales după mai multe runde de interview-uri de casting. Inițial aveau nevoie de un tânăr pentru un rol mai mic. Dar după ce a făcut cunoștință cu Jason, Andrea Arnold i-a propus un rol principal”, a spus el într-un interviu pentru Bistrițeanul.ro. 

Filmul „Bird” a fost nominalizat anul acesta, la Cannes, la premiul Palme d'Or și Quer Palm. 

Tânărul a locuit în Bistrița timp de patru ani, după care s-a mutat cu familia în apropiere de Londra. În afara școlii, Jason Buda joacă fotbal într-o ligă superioară de juniori. Dacă ar fi să urmeze o carieră în fotbal, lui Jason i-ar plăcea mult să joace la Arsenal.

Sursă foto: Getty 

Vezi și: 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni