• PRO TV
  • Laura Crișan, reținută pentru 24 de ore. Moștenirea pentru care a cerut asasinarea propriului tată. Cât a plătit pentru a-și pune în aplicare planul

Laura Crișan, reținută pentru 24 de ore. Moștenirea pentru care a cerut asasinarea propriului tată. Cât a plătit pentru a-și pune în aplicare planul

Laura Crișan, reținută pentru 24 de ore. Moștenirea pentru care a cerut asasinarea propriului tată. Cât a plătit pentru a-și pune în aplicare planul

Laura Crișan, fiica afaceristului Ioan Crișan, este principalul suspect în cazul morții tatălui său.

Afaceristul a fost ucis într-un atentat cu bombă, mașina lui explodând într-o parcare din Arad în iunie 2021. Ancheta a durat trei ani, iar autoritățile au descoperit o ipoteză cutremurătoare: Laura Crișan ar fi comandat asasinarea propriului tată.

Fiica omului de afaceri Ioan Crișan a fost reținută pentru 24 de ore de către procurori, împreună cu alți doi suspecți, fiind acuzată de omor calificat, distrugere și nerespectarea regimului materialelor explozive.

Această măsură vine în urma unei anchete ample legate de moartea lui Ioan Crișan, iar autoritățile continuă să investigheze circumstanțele crimei.

În urma atentatului, anchetatorii au găsit primele indicii cheie, inclusiv o baterie externă de telefon și ADN-ul unui suspect, un tânăr din Arad cunoscut sub porecla „Frizerul”, cu abilități în electronică.

În ciuda cercetărilor extinse în țări precum Serbia, Moldova și Ucraina, adevărul a ieșit la iveală odată ce s-a descoperit legătura financiară între Laura Crișan și cei implicați în asasinat.

Ce avere a moștenit Laura Crișan

Laura Crișan a moștenit două companii importante de la tatăl ei: o firmă de transport marfă și o crescătorie de somn african. În 2021, cele două afaceri aveau o cifră de afaceri cumulată de peste un milion de euro, dar se speculează că averea lui Ioan Crișan ar fi fost chiar mai mare. În ciuda moștenirii sale și a succesului financiar aparent, Laura Crișan a devenit acum ținta anchetei, fiind suspectată că ar fi fost capul acestui plan macabru.

Procurorii au declarat că Laura, fiica lui Ioan Crișan, ar fi fost responsabilă pentru obținerea dispozitivului explozibil folosit în atentat, care includea un mecanism detonator atașat la un dispozitiv improvizat. Conform surselor din cadrul anchetei, totul a fost planificat cu minuțiozitate timp de trei zile.

Informațiile sugerează că Laura Crișan ar fi plătit în jur de 100.000 de euro unor asasini pentru a duce la îndeplinire acest plan malefic, scopul fiind de a-i elimina pe tatăl ei pentru a avea acces la averea sa considerabilă.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni