• PRO TV
  • Copiii Danei Nălbaru nu merg la școală, dar au performanțe uimitoare. Kadri, mezinul familiei, se pregătește pentru Bacalaureat la doar 9 ani

Copiii Danei Nălbaru nu merg la școală, dar au performanțe uimitoare. Kadri, mezinul familiei, se pregătește pentru Bacalaureat la doar 9 ani

Copiii Danei Nălbaru nu merg la școală, dar au performanțe uimitoare. Kadri, mezinul familiei, se pregătește pentru Bacalaureat la doar 9 ani

De mai bine de un an, Dana Nălbaru, Dragoș Bucur și cei trei copii ai lor s-au mutat la țară, alegând să trăiască în satul Moșteni-Greci, județul Argeș.

Schimbarea a adus liniște și bucurie familiei, iar copiii se dezvoltă armonios, chiar dacă nu urmează o educație formală în școli tradiționale.

Deși Sofia (17 ani) și Roxana (12 ani) au fost retrase de la școlile în care învățau, iar mezinul Kadri nu a frecventat niciodată o școală, educația lor continuă în sistem homeschooling.

Kadri este considerat un copil supradotat, având aptitudini deosebite pentru materiile științifice. La doar 9 ani, el se pregătește deja pentru examenul de Bacalaureat.

„Băiețelul meu este foarte tare. Sunt fericită că mi l-a dat Dumnezeu și învăț mereu lucruri de la el. [...] Kadri nu a fost niciodată la școală. [...] El acum învață pentru examenul de Bacalaureat”, a povestit Dana Nălbaru în cadrul unui podcast.

Un copil cu o capacitate impresionantă de învățare

Dana Nălbaru a detaliat că fiul ei a demonstrat o capacitate extraordinară de învățare încă de la vârste fragede.

„La trei ani a învățat în două ore să scrie alfabetul cu litere de mână. [...] La matematică, fizică, chimie și biologie e deja avansat. [...] La școală nu îl primesc la clase mai mari și nu îi place să stea între mulți oameni. Nu e autist, e selectiv cu oamenii”, a spus Dana Nălbaru.

Fiind o familie care prețuiește educația personalizată, părinții continuă să caute modalități de a-l susține pe Kadri în dezvoltarea sa.

Deși este pasionat de învățătură, Kadri nu ezită să participe și la activitățile gospodărești. Într-o postare pe Instagram, el a fost surprins la manșa unui excavator, îmbinând astfel pasiunea pentru științe cu activitățile din natură.

„După ce a terminat meditațiile la chimie, a trecut la chestiuni mai dificile”, au scris părinții săi cu umor.

Foto: Instagram 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni