• PRO TV
  • Ea e femeia care vrea să doboare recordul pentru cea mai mică talie din lume! Ce sacrificii face Sarah Vaeth pentru a-și îndeplini visul: „Port un corset 23 de ore pe zi”

Ea e femeia care vrea să doboare recordul pentru cea mai mică talie din lume! Ce sacrificii face Sarah Vaeth pentru a-și îndeplini visul: „Port un corset 23 de ore pe zi”

Ea e femeia care vrea să doboare recordul pentru cea mai mică talie din lume! Ce sacrificii face Sarah Vaeth pentru a-și îndeplini visul: „Port un corset 23 de ore pe zi”

Sarah Vaeth vrea să doboare recordul pentru cea mai mică talie din lume. Femeia a cărei talie măsoară doar 39.8 cm poartă un corset timp de 23 de ore pe zi, șapte zile pe săptămână.

„Port un corset 23 de ore pe zi. Talie mea este de 39,8 cm, dar vreau să fie și mai mică pentru a bate recordul mondial”, a declarat Sarah, potrivit What’s The Jam.

Femeia în vârstă de 49 de ani a devenit interesată să intre în Cartea recordurilor atunci când a realizat că nu este departe de a doborî actual record.

Acesta îi aparține în prezent lui Cathie Jung, din SUA, a cărei talie măsoară exact 38,1 cm.

Pentru a-și micșora talia, Sarah a trecut de la purtarea moderată a corsetului la strângerea taliei.

Tightlacing este practica de a purta un corset care este legat din ce în ce mai strâns pentru a schimba forma corpului, obținând astfel o talie mai mică.

Sarah a început să folosească corsete cu oase de oțel în 2012, iar primul ei corset măsura 24 de centimetri.

View this post on Instagram

A post shared by Sarah Belle (@smallestwaist)

După 12 ani, Sarah este hotărâtă să își atingă obiectivul și să intre în Cartea Recordurilor. Femeia vrea ca talia ei să măsoare 37,5 cm.

„Am devenit interesată să bat recordul mondial când a început să pară plauzibil”, a declarat Sarah, care este din Colorado, dar locuiește în Portland, Oregon, pentru sursa menționată mai sus.

„Am trecut de la purtarea moderată a corsetului la tightlacing foarte treptat, și am fost mulțumită doar să învăț care este propria mea toleranță și să nu mă grăbesc. Îmi place să mă testez. Faptul că am recordul în vedere mă menține concentrată și mă împiedică să devin leneșă. Pe măsură ce m-am concentrat mai mult asupra recordului, am căutat modalități de a-mi maximiza progresul”, a adăugat Sarah.

Sarah a început recent să se antreneze cu greutăți deoarece a simțit că acest lucru ar fi compatibil cu obiectivul ei.

„Alerg mai puțin și ridic mai multe greutăți”, a spus Sarah care în prezent se antrenează o oră pe zi, cinci zile pe săptămână, dintre care patru sunt dedicate greutăților și doar una alergării.

Femeia a declarat că nu ține o dietă strictă, însă a renunțat la alcool pentru că îi provoca migrene. Durerile de cap o țineau departe de sala de sport, așa că a renunțat la alcool.

Migrenele o forțează pe Sarah să ia o pauză de la antrenamentul cu corset, ceea ce îi împiedică progresul.

„Sunt pescatariană, dar asta este doar preferința mea”, a declarat Sarah. Mai exact, femeia preferă să mănânce pește, fructe de mare, semințe și plante.

„Mănânc multe verdețuri cu frunze închise, semințe și nuci. Încerc să împart caloriile în mod egal, astfel încât mesele să fie aproximativ de aceeași mărime. În acest fel, pot evita să-mi măresc stomacul”, a adăugat aceasta.

În prezent, Sarah încearcă să facă mai multe progrese, așa că poartă corsetul până la 23 de ore pe zi. Pentru o parte din acest timp, corsetul este legat cât mai strâns posibil. Pentru cea mai mare parte a zilei și în timpul nopții, îl slăbește, astfel încât să fie mai confortabil.

Soțul și fiica cea mică a lui Sarah consideră că ceea ce face ea este puțin ciudat, dar o iubesc și vor să o susțină ca să-și îndeplinească obiectivul.

Sarah este pe cale să bată recordul actual de 38,1 cm înainte de Anul Nou. Cererea pentru recordul mondial Guinness a fost deja depusă, iar Sarah și-a propus să ajungă la o talie de 37,5 cm până în mai 2025.

„Va fi dificil, dar nu cred că este un obiectiv nerealist”, a conchis Sarah.

 Fotografii: Profimedia Images

 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni