Așa cum spune și Marius Sava La Măruță, în ultimii ani a fost înregistrată o explozie în înțelegerea microbiomului uman – genomul tuturor microbilor noștri.
Microbiomul constituie totalitatea microorganismelor reprezentate de bacterii, fungi si virusuri care coexista in corpul uman și contribuie la dezvoltarea și asigurarea capacitații de apărare imune, la sinteza de acizi grasi cu lanț scurt, precum și a vitaminelor indispensabile unei bune functionari ale metabolismului.
-ciocolata neagră - două bucățele pe zi;
-fructele - un foarte bun prebiotic;
-ceai verde;
-orez rece și porumb;
-cartoful gătit, cartoful rece (e diferit de cel cald, e mult mai sănătos rece, pentru că are amidonul mult mai sănătps);
-castraveții în sare;
-gogonelele în sare
- borș;
-zeama de varză;
-oțet de mere;
-varză;
-iaurt sau kefir;
-brânză de burduf;
-zahăr;
-antiinflamatoarele
-antiacidele
-antibioticele
-dezinfectant de mâini folosit în exces
FOTO: CAPTURĂ PRO TV