• PRO TV
  • Marius Sava, despre cum alegem probioticele și prebioticele potrivite

Marius Sava, despre cum alegem probioticele și prebioticele potrivite

Așa cum spune și Marius Sava La Măruță, în ultimii ani a fost înregistrată o explozie în înțelegerea microbiomului uman – genomul tuturor microbilor noștri.

Microbiomul constituie totalitatea microorganismelor reprezentate de bacterii, fungi si virusuri care coexista in corpul uman și contribuie la dezvoltarea și asigurarea capacitații de apărare imune, la sinteza de acizi grasi cu lanț scurt, precum și a vitaminelor indispensabile unei bune functionari ale metabolismului.

Marius Sava: Din intestin vine sănătatea. Moartea vine din colon, a avut dreptate un laureat al premiului Nobel. 

Prebiotice - acestea hrănesc probioticele;

-ciocolata neagră - două bucățele pe zi;

-fructele - un foarte bun prebiotic;

-ceai verde;

-orez rece și porumb;

-cartoful gătit, cartoful rece (e diferit de cel cald, e mult mai sănătos rece, pentru că are amidonul mult mai sănătps);

Probiotice 

-castraveții în sare;

-gogonelele în sare

- borș;

-zeama de varză;

-oțet de mere; 

-varză;

-iaurt sau kefir;

-brânză de burduf;

VEZI VIDEO ATAȘAT 

Ce afectează microbiomul:

-zahăr;

-antiinflamatoarele

-antiacidele

-antibioticele 

-dezinfectant de mâini folosit în exces

ANTIBIOTICE NATURALE
-usturoi
-ghimbir
-echinaceea
-ulei de oregano - carcavol și timol
-cuișoare
-curcuma - curcumină
-propolis
-rozmarin

FOTO: CAPTURĂ PRO TV 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni