• PRO TV
  • A fost cutremur, miercuri dimineață, în România! Unde s-a simțit și ce magnitudine a avut pe scara Richter

A fost cutremur, miercuri dimineață, în România! Unde s-a simțit și ce magnitudine a avut pe scara Richter

A fost cutremur, miercuri dimineață, în România! Unde s-a simțit și ce magnitudine a avut pe scara Richter

Institutul Național pentru Fizica Pământului a anunțat că miercuri dimineață s-a produs un cutremur pe teritoriul României. Iată în ce zone s-a simțit și ce magnitudine a avut

Un seism cu magnitudine de 2,5 grade pe scara Richter s-a produs miercuri, la ora 00:14, în județul Vrancea.

Conform informațiilor de la Institutul Național pentru Fizica Pământului, cutremurul s-a produs la adâncimea de 107,9 km, în apropierea următoarelor oraşe: 28 km NV de Focșani, 72 km N de Buzău, 79 km SV de Bârlad, 83 km E de Sfântu-Gheorghe, 85 km S de Bacău, 98 km E de Brașov.

Ce trebuie să faci în caz de cutremur

Rămâi calm: Panica poate duce la decizii pripite. Respiră adânc și încearcă să te concentrezi pe siguranța ta și a celor din jur.

Adăpostește-te sub o masă solidă: Dacă ești în interior, găsește un loc sigur sub o masă sau un birou robust. Dacă nu este posibil, stai lângă un perete interior, departe de ferestre și obiecte care pot cădea.

Stai departe de ferestre și obiecte grele: Ferestrele, oglinzile și obiectele grele pot deveni periculoase în timpul unui cutremur. Evită să stai în apropierea lor.

Pregătește un kit de urgență: Asigură-te că ai un kit de urgență care să includă apă, alimente neperisabile, medicamente, o lanternă, baterii și un radio portabil.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni