• PRO TV
  • Reacțiile românilor după ce Maia Sandu a intrat în turul doi pentru prezindențiale. „Mi-aș dori mult un președinte ca dumneavoastră și pentru noi”

Reacțiile românilor după ce Maia Sandu a intrat în turul doi pentru prezindențiale. „Mi-aș dori mult un președinte ca dumneavoastră și pentru noi”

Reacțiile românilor după ce Maia Sandu a intrat în turul doi pentru prezindențiale. „Mi-aș dori mult un președinte ca dumneavoastră și pentru noi”

Maia Sandu şi Alexandr Stoianoglo se vor cofrunta în turul al doilea al prezidenţialelor, care va avea loc pe 3 noiembrie, în Republica Moldova. După ce s-au numărat voturile din primul tur, datele centralizate de CEC au arătat că pentru Maia Sandu au votat cei mai mulți cetățeni moldoveni, adică 42,45%.

Gallery

​Pe 20 octombrie au fost alegeri în Republica Moldova. Oamenii au votat atât pentru viitorul președinte, cât și la referendumul legat de integrarea țării în UE. 

În ziua alegerilor, ea s-a îndreptat spre secția de votare pe jos, fiind înconjurată de simpatizanți. A purtat o rochie grena și un palton crem, pe care l-a asortat cu o pereche de pantofi din aceeași nuanță. Ca de obicei, coafura ei a fost foarte simplă, iar machiajul discret. 

​După ce a intrat în cursa pentru un nou mandat la alegerile prezidențiale din Republica Moldova, Maia Sandu a primit numeroase mesaje pe pagina de socializare din partea românilor. Recunoscută pentru politica sa pro-europeană, Maia Sandu are mulți susținători în România. Iată câteva dintre reacțiile apărute pe pagina ei de socializare, după alegeri: 

„Mult succes, cu drag din România. Mă gândeam că mi-aș dori mult un președinte ca dvs. și pentru noi, poate într-o zi…”;

„Mult succes, doamna Maia! Măcar frații noștri, moldovenii, să aibă noroc de așa o conducere demnă;

„România și Europa este alături de Moldova!”;

„Bravo Moldova! Felicitări de la București”;

„Succes ! Vă ținem pumnii din România”; sunt doar câteva dintre mesajele publicate de cetățenii români. 

Maia Sandu are 52 de ani, are studii economice, vorbește engleza, rusa și spaniola. În 2020 a câștigat alegerile în Republica Moldova în calitate de candidat al Partidului Acțiune și Solidaritate. A exercitat funcțiile de prim-ministru al Republicii Moldova în iunie-noiembrie 2019 și de ministru al educației în 2012-2015. În Republica Moldova a studiat management, economie și relații interanționale, iar în perioada 2009−2010 a studiat la Harvard Kennedy School of Government (SUA) și a obținut titlul de Master în administrație publică.
Maia Sandu a completat marți, 9 ianuarie 2024, declarația de avere și interese personale pentru anul 2023. Documentul a stârnit imediat dezbateri în mediul online. Unii cetățeni au recunoscut că salariul ei este destul de mic în comparație cu cel câștigat de alți lideri europeni.

Sursă foto: Instagram/ Maia Sandu

Vezi și: 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni