• PRO TV
  • Paul Di’Anno, liderul trupei Iron Maiden, a murit la 66 de ani! Artistul a continuat să cânte, chiar și după ce a ajuns în scaun cu rotile

Paul Di’Anno, liderul trupei Iron Maiden, a murit la 66 de ani! Artistul a continuat să cânte, chiar și după ce a ajuns în scaun cu rotile

Paul Di’Anno, liderul trupei Iron Maiden, a murit la 66 de ani! Artistul a continuat să cânte, chiar și după ce a ajuns în scaun cu rotile

Paul Di'Anno, liderul trupei Iron Maiden în primii ani ai formației, a murit la vârsta de 66 de ani. Artistul se confrunta cu probleme grave de sănătate.

O veste cumplită a întristat fanii muzicii heavy metal! Paul Di'Anno, fostul solist al trupei Iron Maiden, a murit la vârsta de 66 de ani. Casa sa de discuri Conquest Music a publicat anunțul decesului, adăugând faptul că artistul și-a dedicat întreaga viață muzicii, cântând chiar și după ce a ajuns în scaun cu rotile.

„În ciuda problemelor grave de sănătate din ultimii ani, care l-au obligat să cânte într-un scaun cu rotile, Paul a continuat să îşi distreze fanii din întreaga lume, adunând peste 100 de spectacole din 2023”, este anunțul casei de discuri.

Inclusiv trupa Iron Maiden a postat un mesaj de regret, după decesul artistului:

„Contribuţia lui Paul la Iron Maiden a fost imensă şi ne-a ajutat să pornim pe calea pe care am parcurs-o ca trupă timp de aproape cinci decenii. Prezenţa sa de pionierat ca frontman şi vocalist, atât pe scenă, cât şi pe primele noastre două albume, va fi amintită cu mare drag nu doar de noi, ci şi de fanii din întreaga lume”.

Cine a fost Paul Di'Anno, fostul solist al trupei Iron Maiden

Paul Di'Anno, pe numele său real Paul Andrews, s-a născut în Chingford, estul Londrei, dintr-un tată brazilian şi o mamă britanică. Acesta s-a alăturat Iron Maiden în anul 1978, după o audiţie care a fost un adevărat succes. La acel moment, trupa era formată de basistul Steve Harris.

Iron Maiden avusese deja, până în 1978, doi solişti, iar Di'Anno a fost iniţial neimpresionat:

„Vechiul lor cântăreţ avea o sabie prostească şi sânge fals care îi curgea din gură, iar eu şi amicul meu făceam pe noi de râs, dar când am început să cântăm împreună, părea că totul se potriveşte”, spunea el la acea vreme.

Într-un alt interviu, el a povestit:

„Băieţii de la Maiden erau nişte tineri încântători pe care i-ai fi putut prezenta bunicii tale. I-ar fi iubit. Dar dacă m-ar fi întâlnit pe mine, ar fi murit de un atac de cord într-un minut... Le-am adus nebunia şi un aspect exagerat”.

Foto: Profimedia

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni