• PRO TV
  • Ce s-a întâmplat cu adevărat în misiunea de reținerea a elvețianului care a furat o mașină. Mărturia cutremurătoare a unui șofer care a fost la un pas de moarte: „Am fost folosiți drept scuturi umane”

Ce s-a întâmplat cu adevărat în misiunea de reținerea a elvețianului care a furat o mașină. Mărturia cutremurătoare a unui șofer care a fost la un pas de moarte: „Am fost folosiți drept scuturi umane”

Ce s-a întâmplat cu adevărat în misiunea de reținerea a elvețianului care a furat o mașină. Mărturia cutremurătoare a unui șofer care a fost la un pas de moarte: „Am fost folosiți drept scuturi umane”

Un tânăr de 19 ani, din Elveția, a lovit patru mașini, în timp ce era urmărit de Poliție. Totul s-a petrecut la intrare în municipiul Sibiu dinspre Veștem, în data de 20 octombrie. Un șofer, care se afla în mașină cu soția lui, critică acțiunea polițiștilor în acest caz. Postarea lui pe pagina de socializare a atras atenția opiniei publice.

Șoferul susţine că maşinile participanţilor la trafic au fost oprite de poliţişti la Şelimbăr, pentru a bloca drumul şi a-l prinde astfel pe şoferul urmărit, Tânărul de naționalitate elvețiană furase o mașină din Făgăraș, scrie sibiuindependent.ro

„Am fost folosiţi drept scuturi umane de către Poliţia Română!”, scrie, într-o postare pe Facebook, Andrei Ghica, unul dintre şoferii ale căror maşini au fost lovite grav de tânărul urmărit de poliţişti.

„Da. Aceasta este masina mea si da, suntem vii, si eu si sotia mea. Am fost folositi drept SCUTURI UMANE de catre Politia Romana! Pare scenariu de film, dar citește povestea mai jos ca să afli cum poți muri oricând, pe șoselele din România, ca urmare a unei decizii greșite a unui agent de poliție”, scrie bărbatul revoltat. 

Andrei Ghica a povestit cum poliția le-a făcut semn șoferilor să oprească pe loc, blocând ambele benzi de circuație pe sensul spre Sibiu.

„În felul acesta șoseaua era blocată și nu se mai putea înainta. Cu toții am rămas în mașini, nedumeriți, fără nicio explicație din partea agenților de poliție prezenți la fața locului. Unul dintre agenti a trecut pe langa masinile noastre deplasandu-se in spate, cu un fel de servieta in mana despre care mai apoi am aflat ca s-ar numi spike – un dispozitiv cu tepi menit sa opreasca fortat un autovehicul in deplasare. N-a mai durat decat cateva secunde pana cand am fost loviti din spate, din plin, de masina despre care am aflat mai apoi ca era furata si condusa de o persoana de cetatenie elvetiana, fara permis, aflata sub influenta drogurilor si care era urmarita de catre o masina de politie. In urma impactului am fost aruncati, cu tot cu masina noastra, aproximativ 15 metri in fata.

Ce ne-a ținut în viață:

- În primul rând Dumnezeu!

- Faptul că persoana din autoturismul oprit și el în fata noastră de catre politiști a avut inspirația să-și mute mașina mai în față, astfel îndepartându-se cu vreo 20 de metri de noi și de coloana de mașini în care ne aflam cu toții. Altfel, impactul ne-ar fi strivit între cele doua mașini (cea furată și cea din fața noastraă).

- Faptul ca ieri, 20.10.2024, ca in nicio alta duminica, am decis sa nu luam copilul cu noi. Locul Evei, fiica noastra, a fost cel mai puternic avariat si NU VREAU si NU POT sa ma gandesc ce s-ar fi intamplat daca s-ar fi aflat in masina cu noi in momentul impactului.

- Dumnezeu!

Am vazut stirea cu evenimentul in care am fost implicati, pe toate canalele si site-urile de stiri. Nicaieri nu a fost prezentata realitatea, asa cum ati citit-o mai sus. Titlul corect al stirii ar fi fost: Politia a creat un SCUT UMAN pentru a prinde o persoana care a furat o masina

Intrebarile mele, folosind o minima logica, sunt:

1. De ce a fost nevoie de scut uman atata timp cat politia avea acel instrument de oprire fortata a masinilor (banda cu tepi), care oricum era de ajuns pentru a duce la prinderea faptasului?

2. Daca tot ne-au oprit, de ce nu ne-au evacuat rapid inainte de producerea impactului? Ar fi fost doar niste masini avariate si poate nici acelea daca echipajul de la fata locului ne-ar fi spus sa degajam benzile de circulatie si sa ne retragem cu masinile pe marginea soselei.

3. De ce nu apare povestea reala (cea pe care tocmai ai citit-o), atata timp cat presa a venit la fata locului si s-au luat interviuri?

4. Ce sanse avem sa traim linistititi si sa nu murim pe strazi atata timp cat Politia, care ar trebui sa ne protejeze, ne pune in pericol?

5. Ce trebuie facut pentru ca situatii de acest gen sa nu se mai repete in Romania? Pentru ca altfel maine sau poimaine poate sa ajunga oricine intr-o situatie de genul acesta si sa nu fie la fel de norocos ca noi care am ramas in viata.

6. Cine ar fi avut grija de copilul nostru de nici 9 ani, daca ar fi ramas orfan ieri, in urma deciziei unui agent de politie de a fi sacrificati pentru prinderea unei persoane care a furat o masina?

Povestea asta nu trebuie sa ramana o simpla poveste pe Facebook. Va rog sa-mi spuneti ce demersuri trebuie sa fac pentru ca cei vinovati sa fie trasi la raspundere?”, a mai povestit el. 

Cercetările în  cazul tânărului elvețian care a furat o mașină continuă 

Tânăr în vârstă de 19 ani, cetăţean străin, a fost verificat în bazele de date şi a rezultat faptul că nu este posesor de permis de conducere, potrivit Poliției. El a fost găsit pozitiv la o substanţă psihoactivă, după ce a fost testat cu un aparat. Ulterior, a fost însoţit la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice. 

Cetățeanul elvețian spera să îl găsească pe cel pe care îl consideră „stră-străbunicul” său.

Am vrut să merg în pădurea Hoia-Baciu, în căutarea stră-străbunicului, contele Dracula, Vlad Țepeș. Sper că mă poate transforma într-un vampir. Toată viața am visat lucrul ăsta și acum sunt aici” spunea elvețianul, potrivit stirileprotv.ro

Sursă foto: arhiva protv.ro

Vezi și: 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni