• PRO TV
  • Garden of Lights revine în România: “Beauty and the Beast” la București și “Small World” la Cluj Napoca

Garden of Lights revine în România: “Beauty and the Beast” la București și “Small World” la Cluj Napoca

Garden of Lights revine în România: “Beauty and the Beast” la București și “Small World” la Cluj Napoca

Compania Wonderful Lighting, deținătoare a brandului “Garden of Lights”, revine în România cu expoziția multimedia dedicată sezonului rece „Grădina Luminilor”. Grădina Botanică „Dimitrie Brandza” a Universității din București este din nou gazda Garden of Lights timp de patru luni, începând din data de 25 octombrie. Anul acesta, încă un oraș din România se alătură întâlnirii uimitoare între poveste, tehnologie și creativitate: Grădina Botanică „Alexandru Borza” din Cluj Napoca va oferi o călătorie minunată în jurul lumii prin expoziția „Small World”, începând din data de 15 noiembrie.

La București, tematica expoziției este povestea extraordinară de dragoste și transformare, inspirată din basmul clasic Frumoasa și Bestia. Zeci de atracții unice îi așteaptă pe vizitatori: scene tematice, instalații artistice, copaci luminați, precum și spectacole de lumini și multimedia unice.

Vizitatorii vor avea șansa de a vedea instalații luminoase care o înfățișează pe Belle, prințul transformat în bestie, trandafirul fermecat, castelul prințului și alte elemente magice. Expoziția oferă, de asemenea, numeroase puncte foto – perfecte pentru a surprinde această călătorie magică. Tunelurile de lumină, râul multimedia, felinarele fermecate sau câmpul de lumini vor oferi un fundal uimitor pentru fotografii unice. Cel mai lung tunel luminat din Europa va fi amenajat, ca și anul trecut, în cadrul expoziției. Acesta va avea 220 de metri lungime și peste 320.000 de leduri.

„În aceast sezon, Bucureștiul va străluci cu mii de lumini, ducând vizitatorii într-o călătorie magică în lumea Beauty and the Beast! Indiferent de vârstă, vizitatorii vor fi transportați la castelul fermecat, unde fiecare potecă îi conduce prin cele mai frumoase momente ale acestei povești atemporale. După lăsarea întunericului, Grădina Botanică se va transforma într-un tărâm de basm, plin de lumini orbitoare care aduc la viață personajele și scenele din Frumoasa și Bestia. Pentru iubitorii de puzzle-uri, am pregătit un joc captivant - tot ce aveți nevoie este un smartphone și o scanare a codului QR pentru a descoperi secretele castelului și a câștiga premii!” a declarat Michal Chojnacki, CEO of Wonderful Lighting.

Compania Wonderful Lighting este prezentă în România din anul 2023, atunci când prima expoziție multimedia „Grădina Luminilor” cu tema Alice în Țara Minunilor a adus peste 180.000 de vizitatori în Gradina Botanică „Dimitrie Brandza”, un număr record care a reflectat popularitatea evenimentului și dorința publicului de a experimenta magia oferită de spectacolul de lumini. De asemenea, „Grădina Luminilor” a devenit o destinație atractivă și pentru turiștii străini, cu un procent semnificativ de vizitatori din alte țări. Aceștia au fost impresionați de frumusețea și originalitatea expoziției, contribuind astfel la promovarea turismului în România.

„Numărul mare de vizitatori ne încurajează să continuăm să creăm și să organizăm expoziții care să inspire și să aducă oamenii împreună. Prin tehnologie și creativitate construim spații încântătoare care le permit oamenilor să se bucure de timp de calitate alături de cei dragi și să se elibereze de rutina vieții de zi cu zi. Suntem deosebit de încântați că anul acesta reușim să fim prezenți în doua orașe din România și că vom aduce magia Garden of Lights și pentru publicul din centrul țării”, a adăugat Michal Chojnacki, CEO Wonderful Lighting.

Campania de comunicare a proiectelor Garden of Lights în România este demarată și susținută și în acest sezon de agenția Republika printr-un mix de comunicare amplu care promovează petrecerea timpului liber alături de cei dragi într-un decor magic care combină arta luminoasă cu frumusețea naturii.

„Ne bucurăm să  fim din nou alături de Garden of Lights și să demarăm împreună un proiect atât de frumos și inedit care captează imaginația și readuce strălucirea spațiilor în aer liber. Suntem convinși că publicul va reacționa pozitiv și în acest sezon la invitația noastră de a petrece timp în natură și de a fi parte din poveștile multimedia uimitoare spuse prin lumină și muzică”, a declarat Ștefania Kadima, Managing Partner Republika.

Biletele de intrare pot fi achiziționate de pe pagina gardenoflights si din rețeaua iabilet.ro.  Pe lângă biletele cu o singură intrare există și varianta de abonament de sezon, care ofera intrari nelimitate pe parcursul celor patru luni ale expozitiei.

Despre Wonderful Lighting

Compania, cu sediul în Polonia, este prezentă pe piață din anul 2020 și a organizat prima expoziție de lumini în Cracovia, în parcul Stanisław Lem Garden of Experiments, expoziție care a atras un număr record de vizitatori. Au urmat doi ani în care compania a organizat grădini de lumină care au atras în jur de 150.000 de vizitatori pe zi. În total 1,2 milioane de oameni au vizitat expozițiile organizate în diverse orașe. Anul acesta povestea merge mai departe în mai multe orașe din Europa centrală și de est cum ar fi Riga, Budapesta, Dinant, Cluj Napoca sau București și pentru prima dată, în Statele Unite în Ohio.  Expozițiile Garden of Lights au ca temă cele mai populare basme: Pinocchio, Peter Pan, Lampa lui Alladin, Albă ca Zăpada, Strumfii sau Animale Africane. Wonderful Lighting beneficiază de tehnologia oferită de compania americană S4 Lights - lider pe piața globală de iluminat multimedia și decorativ, companie care a colaborat cu Disneyland, SeaWorld și Silver Dollar. Investiția pe care o face Wonderful Lighting în amenajarea unei expoziții este intre 600.000 și 1.000.000 de Euro.

Despre Universitatea din București

Universitatea din București a împlinit anul acesta 160 de ani de la înființarea prin Decretul nr. 765 din 4 / 16 iulie 1864 al Domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Succesoare a structurilor de învățământ superior inaugurate de Academia Domnească (1694), Universitatea din București a contribuit și contribuie în mod decisiv la dezvoltarea și modernizarea învățământului, științei și culturii românești. Universitatea are astăzi 19 facultăți care oferă 95 de programe de licență, 223 de programe de masterat, 23 de școli doctorale pe domenii specifice și o școală pentru studii doctorale interdisciplinare, peste 50 de centre și nouă stațiuni de cercetare. Începând cu anul 2019, UB face parte din Universitatea Civică Europeană CIVIS alături de alte zece universități europene de prestigiu, Universitatea Aix-Marseille, Universitatea Națională și Capodistriană din Atena, Universitatea Liberă din Bruxelles, Universitatea Autonomă din Madrid, Universitatea „Sapienza” din Roma, Universitatea din Stockholm, Universitatea „Eberhard Karls” din Tübingen, Universitatea din Glasgow, Universitatea din Lausanne și Universitatea „Paris Lodron” din Salzburg.

Despre Grădina Botanică „Dimitrie Brandza” a Universității din București

Cu o istorie vie care începe în 1860, Grădina Botanică „Dimitrie Brandza” a Universității din București este un mediu al interacţiunii active și un spaţiu de cunoaștere și cercetare de profil. Are o întindere de peste 18 hectare. Grădina Botanică a Universității din București adăpostește peste 4.000 de specii de plante din diverse zone geografice și climatice și numeroase plante rare și include 10 sectoare exterioare, organizate tematic, o amplă și variată seră de expoziţie, vechea seră și un fascinant muzeu botanic. Muzeul Botanic a fost adăugat Grădinii Botanice în 1882 de către celebrul botanist Dimitrie Brandza. Muzeul este structurat în 22 de săli, dedicate istoriei Grădinii Botanice, plantelor medicinale, curiozităţilor din lumea plantelor, unor colecţii speciale etc. Serele Grădinii Botanice sunt o zonă de studiu și de cercetare, dar și un spaţiu de recreere într-un mediu exotic. Serele includ o bogată selecţie de specii luxuriante și neobișnuite, provenite din zonele tropicale, subtropicale și ecuatoriale de pe glob.

 CITEȘTE ȘI:

 

 

 

 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni