• PRO TV
  • Când găsim cele mai ieftine bilete de avion. Specialiștii în turism ne spun în ce zi și la ce oră să le cumpărăm

Când găsim cele mai ieftine bilete de avion. Specialiștii în turism ne spun în ce zi și la ce oră să le cumpărăm

Când găsim cele mai ieftine bilete de avion. Specialiștii în turism ne spun în ce zi și la ce oră să le cumpărăm

Mulți dintre noi ne întrebăm când este momentul favorabil pentru a cumpăra biletele de avion. Specialiștii în turism ne vin în ajutor cu câteva sfaturi utile.

Toamna este considerată una dintre cele mai bune perioade pentru rezervarea unei vacanțe, mai ales că prețurile cazărilor și ale biletelor de avion sunt mai mici în comparație cu cele din sezonul estival, când și cererea este mai mare. Potrivit datelor agenției de turism online Vola.ro, tarifele zborurilor de toamnă sunt mai mici față de alte luni.

Cele mai accesibile bilete se rezervă cu 30 sau chiar 45 de zile înainte de plecare. În cazul zborurilor cu decolare din România, cele mai ieftine bilete de avion vor fi cele a căror rezervare se face în zilele de duminică, apoi cele din zilele de sâmbătă.

Bilete de avion în weekend, după ora 18:00, aduc economii semnificative

Specialiştii spun că între orele 18:00 şi 20:00 este mai bună fereastră pentru rezervarea biletelor de avion ieftine. Flexibilitatea în ceea ce priveşte datele călătoriei reprezintă cheia pentru a găsi cele mai bune oferte.

Pentru călătoriile single, cu un singur bilet de avion rezervat, cele mai bune preţuri sunt la zboruri ce au loc marţi. Pentru rezervările de cuplu, cele mai mici tarife sunt la zborurile efectuate sâmbăta.

Se recomandă să evităm să cumpărăm bilete miercuri şi joi, pentru că atunci sunt cele mai mari preţuri în România. Specialiştii Vola.ro au observat că zborurile care au ora de decolare programată în afara intervalului 8:00 - 21:00 au un preţ redus în comparaţie cu cele programate la orele de vârf.

Foto Imago

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni