• PRO TV
  • Când se dă drumul la căldură în București. Anunț oficial: „Conform legii”

Când se dă drumul la căldură în București. Anunț oficial: „Conform legii”

Când se dă drumul la căldură în București. Anunț oficial: „Conform legii”

Temperaturile din România au scăzut destul de mult în ultima perioadă, astfel că tot mai mulți români se întreabă când vor avea căldură în calorifere.

Potrivit legii, dacă temperatura de afară se situează trei nopți consecutive la sub 10 grade Celsius, autoritățile pot începe furnizarea agentului termin. Iar Nicușor Dan a dezvăluit pe 21 octombrie 2024 că în București deja a început să se dea drumul la căldură.

„A început. Deci, conform legii, în momentul în care avem trei nopţi, începem furnizarea agentului termic. Pe parcursul iernii vor fi probleme, aşa cum au fost, dar vor fi ceva mai puţine decât iarna trecută”, a spus primarul Capitalei.

Declarația lui Nicușor Dan vine la doar câteva zile după ce Termoenergetica București anunța că a început probleme pentru căldură.

„Compania Municipală Termoenergetica București anunță că, în cursul nopții de 18 spre 19 octombrie vor începe probele la cald pentru consumatorii urbani din Capitală. Probele se vor desfășura progresiv, având în vedere dimensiunile sistemului de termoficare și starea conductelor, precum și lucrările desfășurate în diverse zone ale orașului”, a fost anunțul celor de la Termoenergetica București.

Primarul Capitalei a mai afirmat că, în zonele în care au fost deja schimbate conductele, în această iarnă nu vor mai exista probleme cu încălzirea.

„Avem o ameliorare de la iarnă la iarnă şi o să mai fie probleme în zonele în care noi am schimbat. Anul ăsta, la 1 septembrie, eram la 45 de kilometri conductă magistrală schimbată. Probabil că până la sfârşitul anului o să fim la cei 70. În toate zonele în care conducta este nouă, eliminăm avarii. De exemplu pe Mihai Bravu am avut anul trecut aproximativ 60 de avarii, alea nu vor mai fi, că e conductă nouă”, a spus Nicușor Dan.

foto: Getty Images

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni