• PRO TV
  • Campionul olimpic Sir Chris Hoy a dezvăluit că mai are doar patru ani de trăit după ce a fost diagnosticat cu cancer în stadiu terminal la doar 48 de ani

Campionul olimpic Sir Chris Hoy a dezvăluit că mai are doar patru ani de trăit după ce a fost diagnosticat cu cancer în stadiu terminal la doar 48 de ani

Campionul olimpic Sir Chris Hoy a dezvăluit că mai are doar patru ani de trăit după ce a fost diagnosticat cu cancer în stadiu terminal la doar 48 de ani

Legenda olimpică Sir Chris Hoy a dezvăluit că medicii i-au spus că mai are doar patru ani de trăit, după ce a fost diagnosticat cu cancer terminal.

În februarie, Sir Chris Hoy, în vârstă de 48 de ani și campion de șase ori la Jocurile Olimpice, a anunțat că este „tratat pentru cancer”.

Pe Instagram, la acea vreme, el a scris că tratamentul „merge, din fericire, foarte bine – sunt optimist și pozitiv”.
Totuși, Sir Chris știa că boala sa este incurabilă, iar tratamentul era doar „de gestionare”.

Chiar și cu acest diagnostic terminal, Sir Chris a continuat să comenteze evenimentele de ciclism pentru BBC la Jocurile Olimpice de la Paris din acest an.

Cancerul de prostată s-a extins

Sportivul a mers la medic în septembrie anul trecut după ce a simțit o durere în umăr. Inițial, medicii au găsit o tumoare la umăr, iar la o a doua scanare au descoperit cancerul primar la prostată.

Cancerul de prostată s-a extins la oasele lui Sir Chris, inclusiv la umăr, pelvis, coaste și coloană vertebrală.
Astăzi, el a dezvăluit că suferă de cancer terminal și că medicii i-au dat între doi și patru ani de viață.

Sir Chris a declarat pentru Sunday Times: „Oricât de nenatural ar părea, aceasta este natura. Știi, toți ne naștem și toți murim, iar aceasta este doar o parte a procesului. Îmi amintesc cât de norocos sunt că există medicamente care pot întârzia acest lucru cât mai mult posibil.”

Legenda ciclismului din echipa Marii Britanii, Sir Chris, și soția sa, Sarra, au doi copii: Chloe, de șapte ani, și Callum, de zece ani.

Sir Chris a povestit cum le-a spus copiilor săi că nimeni nu trăiește pentru totdeauna, dar speră să „fie aici pentru mulți, mulți ani de acum înainte”.

Sportivul a suferit o reacție alergică violentă în timpul chimioterapiei 

El a început chimioterapia în noiembrie, purtând o cască extrem de dureroasă pentru a-și păstra părul.

Sportivul a suferit o reacție alergică violentă în timpul sesiunilor istovitoare de chimioterapie, dar a lipsit doar cinci zile de la antrenamentele pe bicicletă.

Duminică, Sir Chris a postat pe Instagram pentru a-și liniști fanii, spunând că se simte „în formă, puternic și pozitiv”, în ciuda diagnosticului.

A împărtășit o fotografie din Copenhaga, unde a participat la Campionatele Mondiale de ciclism pe pistă, și a scris că „a fost minunat să fiu acolo”.

„Unele performanțe incredibile; recorduri mondiale și o nouă generație de viitori campioni care ne arată de ce sunt capabili”, a scris el.

„Este posibil să vedeți în știri în acest weekend articole despre starea mea de sănătate, așa că am vrut doar să vă asigur că mă simt în formă, puternic și pozitiv, și sunt copleșit de toată dragostea și sprijinul arătat mie și familiei mele. Înainte!”

Foto: Profimedia 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni