• PRO TV
  • Părintele Vasile Ioana explică ce reprezintă cu adevărat Biserica

Părintele Vasile Ioana explică ce reprezintă cu adevărat Biserica

La Vorbește lumea, părintele Vasile Ioana a povestit despre importanța Bisericii și despre ce reprezintă cu adevărat aceasta.

Părintele Vasile Ioana spune:

Biserica nu este doar un spațiu pentru oameni, este ambasada cerului pe pământ. Este casa lui Dumnezeu pe Pământ. Este locul unde ne găsim pacea, oricât ai fi de tulburat, îți găsești pacea și te conectezi cu Dumnezeu.

În primul rând Biserica reprezintă comunitatea de credincioși aflați sub conducerea ierarhiei, desigur, care sunt în comuniune cu Dumnezeu prin Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt. Deci Biserica suntem noi. Biserica nu reprezintă clădirea.

Membrii Bisericii sunt toți cei care sunt botezați. Suntem toți copiii lui Dumnezeu. Și cei care vin, și cei care nu prea vin, și cei care vin când le e mai greu.

Toți suntem chemați la Mântuire. Dumnezeu ne vrea pe toți în Cer. Noi practic ne primenim mereu pentru Împărăția lui Dumnezeu.

Biserica Sfântă, curată, este un spațiu curat. De aceea sunt și curate fizic, dar este un spațiu cu sfințenie, cu prezența Duhului Sfânt.

AFLĂ MAI MULTE DIN VIDEO ATAȘAT 

Părintele Vasile Ioana este parohul bisericii „Sfântul Nicolae Dintr-o Zi”, aflată în apropierea Pieței Universității din Bucureşti. Părintele Vasile Ioana abordează teme de actualitate şi răspunde la  întrebări legate de credința ortodoxă. A participat la numeroase întruniri, conferinţe, dialoguri şi dezbateri.

FOTO: CAPTURĂ PRO TV 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni