• PRO TV
  • Jean-Claude Van Damme a împlinit 64 de ani. A lucrat ca livrator de pizza și agent de pază, dar întâlnirea cu omul potrivit i-a schimbat destinul

Jean-Claude Van Damme a împlinit 64 de ani. A lucrat ca livrator de pizza și agent de pază, dar întâlnirea cu omul potrivit i-a schimbat destinul

Jean-Claude Van Damme a împlinit 64 de ani. A lucrat ca livrator de pizza și agent de pază, dar întâlnirea cu omul potrivit i-a schimbat destinul

Mulți știu că artele marțiale l-au ajutat să devină celebru în lumea filmului. Cu toate acestea, când a ajuns în Statele Unite ale Americii, Jean-Claude Van Damme a pornit de jos. Succesul nu a venit imediat pentru cel care este numit astăzi „o legendă a filmelor de acțiune”. Fani din lumea întreagă îi spun astăzi „La mulți ani!”, cu ocazia celor 64 de ani.

Van Damme s-a născut la 18 octombrie 1960, în Belgia, într-o comună de lângă Bruxelles. Înainte de a deveni o vedetă a filmului, actorul belgian a fost campion la karate. Van Damm a început să practice artele marțiale la vârsta de 10 ani, fiind înscris de tatăl său la o școală de karate. El a câștigat centura neagră la karate la 18 ani. Apoi a început să ridice greutăți pentru a-și îmbunătăți fizicul, ceea ce a dus în cele din urmă la un titlu de culturism Mr. Belgium.

​Când Jean-Claude a venit pentru prima dată la Hollywood, la începutul anilor 80, a început să lucreze ca ospătar, livrător de pizza, șofer de taxi și chiar agent de pază la barul Woody's Wharf din Newport Beach, care era deținut de însuși Chuck Norris. Au devenit prieteni, iar Van Damme a lucrat ulterior în calitate de cascador la filmul lui Norris Missing in Action (1984). Întâlnirea cu actorul i-a deschis ușile lui Jean-Claude spre o lume frumoasă, dar plină de provocări. 

„Am fost agent de pază. Nu m-am bătut cu nimeni, am fost diplomat și, din fericire, nu am fost implicat în niciun incident la vremea respectivă. În timpul săptămânii, îl antrenam pe Chuck trei zile din șapte (...) La un moment dat, în timpul antrenamentelor, l-am lovit pe unul din prietenii lui la ficat. Inițial, Chuck s-a supărat, dar apoi i-a trecut și am devenit buni prieteni”, a povestit Van Damme, scrie filmnow.ro

Detalii interesante din viața lui Jean-Claude Van Damme


- În 1982, Van Damme şi prietenul său Michael Qissi se mută în SUA pentru a încerca să îşi îndeplinească visul de a deveni actori. Nu aveau bani şi nici unde să locuiască, aşa că ajung să trăiască pe străzi şi să facă foamea

- În 1998, actorul a fost diagnosticat cu tulburare bipolară și a recunoscut public acest lucru: „Iau medicamente. Când eram tânăr, am suferit foarte mult din cauza schimbărilor nesfârșite de dispoziție. Dimineața când mergeam la școală, cerul era senit, dar pentru mine era întunecat. Eram atât de trist”. A început tratamentul în 1998, după ani de consum de droguri și alte comportamente autodistructive.

- Și-a dorit foarte mult să obțină rolul lui Batman în filmul cu același nume al lui Tim Burton din 1989 și chiar a dat o audiție pentru el.

-În anii 90, Van Damme a devenit dependent de droguri. Centrele de reabilitare nu l-au ajutat prea mult. A a reușit să scape de dependență singur - prin multă voință și sport.

- Van Damme are nouă câini și o pisică acasă. În general, este un avocat activ pentru drepturile animalelor; Potrivit acestuia, nu poate trece calm pe lângă un animal pe stradă: „Văd un câine fără stăpân - îl iau acasă. Așa că am luat șapte câini în Thailanda. Unii dintre ei erau paralizați, așa că am cumpărat scaune cu rotile speciale. Nu am vrut să-i pun într-un avion obișnuit - era frig, întuneric și înfricoșător acolo, s-ar fi simțit rău. Așa că mi-am folosit banii pentru a închiria un avion privat. Iubesc animalele.”

- În satul care se numește Vandam din Azerbaidjan, există o statuie a actorului. În iunie 2020, în viața actorului a avut loc un eveniment care l-a legat și mai mult de Azerbaidjan. Fiul lui Jean-Claude, Christopher Van Varenberg, în vârstă de treizeci și patru de ani, s-a căsătorit cu o azeră, Suada Hajizade.

Gallery

Sursă foto: Getty, Instagram/jcvd

Vezi și: 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni