• PRO TV
  • (P) Ana Maria Pătru - liderul unei revoluții pentru femeile abuzate din România

(P) Ana Maria Pătru - liderul unei revoluții pentru femeile abuzate din România

(P) Ana Maria Pătru - liderul unei revoluții pentru femeile abuzate din România

Când te gândești la o femeie care nu doar vorbește despre schimbare, ci o aduce în fața noastră prin acțiuni concrete, Ana Maria Pătru este numele care îți vine în minte. Fondatoarea organizației Women for a Better Society, Ana Maria Pătru a făcut din misiunea sa un strigăt colectiv al tuturor femeilor care au suferit în tăcere.

Gallery

O misiune clară: TogetherWeStand

Pe 26 septembrie, în cadrul unui eveniment, Ana Maria Pătru și asociația Women for a Better Society au lansat campania TogetherWeStand (#TWS) și Ghidul pentru Femeile Abuzate. Acest moment a marcat un nou început pentru toate femeile din România care au trăit prea mult timp în umbra abuzului și a fricii. Încă de la înființarea asociației, Ana Maria a avut un obiectiv clar: să creeze un spațiu sigur de sprijin pentru femeile care simt că drepturile lor au fost călcate în picioare. Astfel, a adunat în jurul ei o comunitate de femei puternice, gata să spună „nu” abuzului. „Misiunea mea acum este clară: să ajut cât mai multe femei să înțeleagă că au drepturi și că merită să fie protejate”, spune Ana Maria. În centrul acestor eforturi stă convingerea ei că fiecare femeie merită să fie văzută, auzită și sprijinită.

O lumină pentru femeile care suferă

Ghidul pentru Femeile Abuzate, lansat în cadrul campaniei TogetherWeStand, este poate unul dintre cele mai importante instrumente de sprijin create în ultimii ani pentru femeile din România. „Această inițiativă este din inimă, este pentru fiecare femeie care s-a simțit vreodată neputincioasă sau nedemnă”, subliniază Ana Maria. A fost alături de aceste femei nu doar ca lider, ci și ca aliat deoarece știe că tăcerea nu este o soluție și că solidaritatea este cheia. De aceea, campania TogetherWeStand este un manifest și o sursă de curaj pentru toate femeile care încă se confruntă cu abuzuri zilnice.

O luptă asumată cu întreaga inimă

Evenimentul de lansare a campaniei a adus laolaltă peste 100 de femei din diferite domenii, toate unite de un scop comun: acela de a spune STOP abuzului domestic. Ana Maria Pătru a creat un spațiu sigur în care poveștile dureroase ale victimelor abuzului domestic au fost aduse la lumină. „Am tăcut ani de zile, crezând că asta e viața pe care o merit”, a spus una dintre femeile prezente la eveniment, însă, prin campania inițiată de Ana Maria Pătru, acest sentiment de neputință începe să se transforme într-o forță colectivă. Astăzi, femeile care au suferit în tăcere au o voce, iar acea voce spune clar: „Nu mai suntem singure!”.

O schimbare reală în România

Ceea ce face acțiunile Anei Maria Pătru și mai impresionante este faptul că nu sunt doar de fațadă. Împreună cu alte femei, Ana Maria lucrează activ pentru a schimba legislația și pentru a asigura că femeile din România nu mai sunt doar cifre într-o statistică. „Nu putem accepta ca femeile din România să fie tratate ca cetățeni de mâna a doua”, a spus una dintre participantele evenimentului pentru a sublinia nevoia de măsuri legislative concrete pentru protejarea femeilor. Ana Maria Pătru a arătat că atunci când o femeie își ridică vocea poate crea un val de schimbare.

Un viitor mai bun pentru femeile din România

Ceea ce face Ana Maria Pătru prin Women for a Better Society este mai mult decât activism. Ea construiește o comunitate, un loc în care fiecare femeie care a suferit vreodată se poate simți sprijinită. Aceasta este moștenirea pe care Ana Maria o creează pentru generațiile viitoare: o lume în care femeile își cunosc valoarea și drepturile și în care nu mai trebuie să sufere în tăcere.

Prin TogetherWeStand, Ana Maria Pătru ne învață că schimbarea începe cu solidaritatea. Împreună, putem crea o societate în care fiecare femeie se simte respectată, iubită și protejată. Este timpul să ne ridicăm și să ne unim forțele, inspirate de puterea și determinarea acestei femei extraordinare.

 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni