• PRO TV
  • „Este un miracol!”. Un bărbat a supraviețuit 67 de zile pe o barcă gonflabilă în derivă, pe mare, cu două cadavre lângă el

„Este un miracol!”. Un bărbat a supraviețuit 67 de zile pe o barcă gonflabilă în derivă, pe mare, cu două cadavre lângă el

„Este un miracol!”. Un bărbat a supraviețuit 67 de zile pe o barcă gonflabilă în derivă, pe mare, cu două cadavre lângă el

Au mers pe mare pentru a vedea balenele, însă expediția s-a sfârșit tragic pentru doi dintre pasageri.

Gallery

​Mikhail Pichugin, fratele său și nepotul său de 15 ani au pornit spre insula Sakhalin din regiunea Khabarovsk în 9 august, la bordul unui catamaran gonflabil, scrie The Guardian.

Ambarcațiunea a fost descoperită abia zilele trecute, în jurul orei 22.00, în timp ce plutea pe lângă o barcă de pescuit în Marea Okhotsk, la aproximativ 1.000 km de punctul de plecare.

O înregistrare video postată de procurori arată un bărbat cu barbă într-o vestă de salvare care strigă la pescari: „Nu prea am putere”. El a reușit totuși să prindă o frânghie.

Cadavrele fratelui său Serghei, 49 de ani, și ale nepotului Ilia, 15 ani, erau încă pe barcă când bărbatul a fost găsit.

Salvatorii i-au căutat pe cei trei cu elicopterul și avionul la câteva zile după dispariție, bănuind că barca a fost purtată de curenți spre Kamchatka.

Soția lui Pichugin, Yekaterina, a declarat pentru RIA Novosti: „Este un miracol”. Ea a spus că bărbații luaseră doar suficientă mâncare și apă pentru a rezista două săptămâni.

Cei trei aveau aproximativ 20 de litri și mâncau tăiței și mazăre uscată, potrivit informațiilor apărute pe canalul Telegram Baza. Potrivit aceleași surse, Pichugin le-a spus pescarilor că nepotul său a murit la începutul lunii septembrie, după care frații au petrecut aproximativ trei săptămâni împreună pe barcă.

La un moment dat, fratele său a încercat să se spele și a căzut în apa înghețată. Pichugin l-a recuperat, dar a murit la scurt timp după aceea. Pichugin a legat apoi corpurile fratelui și nepotului său de barcă pentru a le împiedica să cadă în valurile agitate. Le-a agățat vestele de salvare pe marginea ambarcațiunii, în încercarea de a atrage atenția.

Femeia e de părere că soțul ei a supraviețuit pentru că „cântărea aproximativ 100 kg”. Televiziunea rusă a raportat că după ce a fost găsit, bărbatul slăbise 50 de kg.

Barca cu pescari care l-a descoperit pe Pichugin l-a adus până în orașul Magadan, unde a fost scos pe o targă, aparent conștient. (Mai multe imagini în GALERIA FOTO de mai sus)

Starea sa este „mai mult sau mai puțin stabilă”, a declarat medicul șef al spitalului regional, Yury Lednev, precizând că este probabil să fi suferit de hipotermie. De asemenea, pescarii au adus înapoi cadavrele și barca gonflabilă, care este acum examinată de anchetatori.

Poliția transporturilor a lansat o anchetă privind posibile încălcări ale normelor de siguranță, ridicând perspectiva că Pichugin ar putea fi acuzat penal și riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la șapte ani.

 Foto: Profimedia Images

 

 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni