• PRO TV
  • Ce i-a cerut P. Diddy judecătorului după ce numărul persoanelor care îl acuză de abuz sexual a trecut de 100: „Cazul său este unic”

Ce i-a cerut P. Diddy judecătorului după ce numărul persoanelor care îl acuză de abuz sexual a trecut de 100: „Cazul său este unic”

Ce i-a cerut P. Diddy judecătorului după ce numărul persoanelor care îl acuză de abuz sexual a trecut de 100: „Cazul său este unic”

Avocații lui Sean „Diddy” Combs au depus marți o moțiune prin care solicită ca acuzatorii să fie identificați public, astfel încât clientul lor să-și poată pregăti apărarea.

Gallery

Moțiunea solicită ca judecătorul Arun Subramanian din Districtul de Sud al New York-ului să-i identifice pe acuzatorii lui Combs deoarece, susțin avocații acestuia, avalanșa de acuzații anonime îi afectează reputația, conducând la un „circ mediatic” și privându-l de un proces echitabil.

Identificarea acuzatorilor anonimi i-ar permite lui Combs să se pregătească în mod adecvat pentru procesul său, ar preveni orice surprize și l-ar proteja împotriva dublei incriminări în cazul în care ar fi urmărit din nou pentru aceeași infracțiune, conform documentului depus de echipa de avocați a lui Combs.

„Cazul său este unic, în parte din cauza numărului de persoane care aduc acuzații împotriva dlui Combs datorită statutului său de celebritate, bogăției și publicității procesului său soluționat anterior”, se arată în moțiune, potrivit Variety.

De asemenea, se invocă scurgeri de informații de la marele juriu și declarații false ale agenților Departamentului pentru Securitate Internă legate de publicarea unei înregistrări video care îl arată pe Combs bătând-o pe fosta sa iubită, cântăreața Casandra „Cassie” Ventura, în holul unui hotel din Los Angeles în 2016.

​După ce imaginile au ajuns în presă, Combs și-a cerut scuze pentru incident, spunând că a fost un caz izolat și că a urmat o terapie și s-a schimbat, iar procesul în care Ventura îl acuzase de viol și abuz fizic a fost soluționat.

Echipa juridică a lui Combs a depus o petiție în care susține că guvernul a furnizat înregistrarea video către CNN și a fost responsabil pentru scurgerea altor informații către mass-media.

„Între scurgerile de informații de la marele juriu și declarațiile publice false, agenții aproape că s-au asigurat că marele juriu va fi pătat, precum și publicul larg din care vom selecta în curând un juriu”, se mai arată în petiție.

Acest lucru a avut un efect de propagare generalizat, ducând la o avalanșă de acuzații din partea unor reclamanți neidentificați, care variază de la fals la absurd total. Numai ieri, acuzatorii anonimi au intentat încă șase procese”, mai scrie în petiție.

Moțiunea amintește, de asemenea, o conferință de presă recentă în cadrul căreia avocatul Tony Buzbee, cu sediul în Texas, a declarat că reprezintă 120 de acuzatori într-o serie de procese împotriva lui Combs, cu acuzații inclusiv de abuz sexual asupra minorilor.

Echipa artistului a numit conferința de presă un „truc publicitar” și acuzațiile „scandaloase și profund prejudiciabile”.

Aceste acuzații au venit pe urmele a mai mult de o duzină de procese intentate anterior și aflate în curs, dintre care câteva au fost deja discreditate, dar numai după ce au afectat iremediabil caracterul și reputația dlui Combs. (...) Aceste acuzații învolburate au creat un circ mediatic isteric care, dacă nu este controlat, îl va priva iremediabil pe dl Combs de un proces echitabil, dacă nu au făcut-o deja”, se mai arată în moțiune.

​Avocații lui Sean „Diddy” Combs au depus marți o moțiune prin care solicită ca acuzatorii să fie identificați public, astfel încât clientul lor să-și poată pregăti apărarea.

Diddy, pe numele real Sean John Combs, a ajuns după gratii în luna septembrie după ce a fost acuzat de şantaj şi infracțiuni sexuale. Artistul a pledat nevinovat, iar avocații lui au spus că rapperul aflat în spatele gratiilor este „puternic, sănătos şi concentrat pe apărarea sa”.

Lui Diddy i s-a refuzat eliberarea pe cauțiune, astfel că va rămâne în spatele gratiilor până la proces. Data acestuia a fost stabilită pentru mai 2025.

Fotografii: Getty Images

CITEȘTE ȘI:

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni