• PRO TV
  • (P) Ce parchet să alegi? - Mic Ghid

(P) Ce parchet să alegi? - Mic Ghid

(P) Ce parchet să alegi? - Mic Ghid

Alegerea pardoselii are un impact asupra esteticii interiorului dumneavoastră, asupra confortului acestuia și asupra bugetului dumneavoastră. A opta pentru parchet inseamna alegerea unui material elegant, ecologic si durabil. Care sunt celelalte atracții ale acestui tip de pardoseală? Cum să-l alegi și să-l instalezi astfel încât să se potrivească perfect cu interiorul tău? Răspunsurile pot fi găsite în acest articol.

Cum să alegi parchetul potrivit?

Pentru a alege un parchet, trebuie să luați în considerare în principal aceste patru criterii:

  • nevoile tale în ceea ce privește duritatea
  • nevoia dvs. de rezistență la umiditate
  • redarea vizuală dorită
  • redarea senzorială dorită

Parchetul, indiferent de tipul lui, conferă un efect elegant camerelor dvs. de zi. Fiecare parchet are particularitățile sale și modul său de a vă proteja și înfrumuseța interiorul. Sunt estetice și plăcute la atingere, dar nu toate sunt realizate din același tip de lemn. Aceste pardoseli diferă și ca formă și culoare.

Avantajele parchetului din lemn

O pardoseală vă permite nu numai să protejați, ci și să înfrumusețați podelele interioarelor și exterioarelor dumneavoastră. Parchetul este singura pardoseală capabilă să îmbine estetica, căldura, longevitatea și ușurința întreținerii. În ciuda apariției altor materiale moderne, lemnul este încă unul dintre cele mai populare pardoseli. Îți prețuiește casa în timp: util dacă intenționezi să o închiriezi sau să o vinzi mai târziu. În plus, o dusumea lemn vă permite să creați o atmosferă caldă în camerele dvs. de zi. Cu aspectul său natural, este în armonie cu toate tipurile de acoperiri. Se adapteaza foarte usor la diferite nuante de mobilier, asa ca poti opta pentru o gama mai larga de mobilier si accesorii pentru casa ta (comparativ cu alte materiale).

Tipuri de parchet

Fiind o investitie durabila, parchetul este un material potrivit pentru proiectele dumneavoastra de constructii sau renovare a locuintei. Acest tip de pardoseală este atât sănătos, cât și cald. Pe langa calitatile sale izolante, parchetul este apreciat pentru eleganta naturala. Culoarea unui parchet nu se depreciază. Această acoperire vă poate însoți timp de peste douăzeci de ani. Fiecare parchet are propriile sale avantaje. Unele vizează atât estetica, cât și longevitatea podelelor tale interioare, altele se concentrează doar pe frumusețea lor. Care dintre ele corespunde cel mai bine așteptărilor tale? Parchet sau laminat, secțiunea următoare vă va ajuta să alegeți.

Parchet masiv

A opta pentru parchet masiv inseamna alegerea unui model traditional de parchet. Acest tip de pardoseală seduce prin aspectul său natural, elegant și autentic. Aduce un anumit cachet și latură luxoasă designului tău interior. Un parchet cu structura din lemn masiv a fost realizat dintr-o singura specie de lemn. Cea mai populara parchet masiv din Romania este stejarul dar sunt din ce in ce mai folosite si alte tipuri de lemn si anume castan, bambus si wenge.

Parchet laminat sau semisolid

Parchetul semisolid, numit și parchet ingineresc, este format din mai multe straturi. Cu toate acestea, nu are un strat de lemn nobil. Denumirea „parchet” este, prin urmare, un abuz de limbaj, deși acest lucru nu reduce în niciun fel frumusețea și utilitatea acestui tip de pardoseală. Parchetul laminat este alcatuit dintr-o placa de contrabalansare pe spate, un panou din fibra de lemn si un parament din lemn nobil cu o grosime de minim 2,5 mm deasupra. Această grosime a lemnului nobil variază între 2,5 mm și 6 mm Parchetul semi-solid este disponibil în 2 modele: lamele simple care au o singură șipcă și lamele multiple care au 2 sau 3 benzi pe aceeași lățime a lamei.

Parchet laminat

Parchetul laminat nu conține lemn nobil. Prin urmare, vorbim mai degrabă de parchet laminat. Acesta din urmă este fabricat din plastic sau pulbere sintetică și reproduce vizual aspectele lemnului, deși nu este în niciun caz din specii de lemn.

Prețul său este principalul său avantaj.

Oferă un confort satisfăcător cu grosimea sa de 7 mm până la 11 mm

Stratul său de rășină de pe suprafață îi permite să reziste la șocuri

Rezistă bine la umiditate

*Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni