• PRO TV
  • (P) 8 Articole esențiale, necesare în geanta de maternitate

(P) 8 Articole esențiale, necesare în geanta de maternitate

(P) 8 Articole esențiale, necesare în geanta de maternitate

Te pregătești pentru venirea pe lume a bebelușului tău? Este o perioadă plină de emoții, dar și de planificări și întrebări. Printre cele mai importante pregătiri este și organizarea genții de maternitate. Aceasta va deveni partenerul tău de nădejde în primele zile petrecute alături de micuț.

Dar ce ar trebui să conțină această geantă? Iată o listă cu articolele esențiale care te vor ajuta să îți împachetezi lucrurile eficient, fără stres.

8 articole esențiale pe care trebuie să le lei în geanta de maternitate

 Înainte de a enumera articolele esențiale, cred că ar trebui să te întrebăm dacă ai o geantă de maternitate. Dacă nu, alege acea geanta de maternitate care se potrivește preferințelor tale, dar care să fie spațioasă și multifuncțională.

  1. Începem cu documentele și actele personale

 Ai nevoie de actele de identitate, dar și de documentele medicale: ecografiile din timpul sarcinii, diferite analize etc. Pregătește-le din timp, pentru că în toiul emoțiilor, e ușor să uiți ceva esențial. Având toate aceste acte la îndemână, vei evita agitația și vei putea să te concentrezi pe ceea ce contează cu adevărat – venirea pe lume a bebelușului tău.

  1. Haine confortabile pentru tine

Îți recomandăm să împachetezi câteva haine confortabile, ușor de purtat și de îmbrăcat. După naștere, corpul tău va avea nevoie de timp pentru a se recupera, iar hainele largi și din materiale naturale, cum ar fi bumbacul, vor fi o adevărată binecuvântare. Pijamale, halat de baie, sutien pentru alăptat și lenjerie intimă sunt esențiale.

Nu uita de hainele pentru externare.

  1. Trusa de igienă personală

Trusa de igienă personală ar trebui să includă periuță și pastă de dinți, șervețele umede, șampon, gel de duș, pieptene și alte produse de bază.

  1. Pompă de sân

Nu știi dacă vei avea nevoie de o pompă de sân, dar este bine să o incluzi în geantă. În primele zile după naștere, alăptarea poate necesita puțin ajutor, iar o pompă de sân te poate ajuta în acest sens.

  1. Absorbante postnatale

Perioada de după naștere vine cu propriile provocări, iar absorbantele postnatale sunt atât de utile pentru gestionarea scurgerilor. Asigură-te că ai la tine absorbante speciale pentru această perioadă, care să ofere un nivel ridicat de absorbție și să fie confortabile.

  1. Scutece și haine pentru bebeluș

Pregătește câteva hăinuțe delicate, din bumbac, pentru el. Body-uri, căciuliță, șosete. De asemenea, ia în calcul temperatura și anotimpul – dacă este iarnă, o salopetă groasă ar putea fi perfectă.

  1. Snackuri

Spitalele oferă mese, dar poți oricând să simți nevoia unei gustări rapide, mai ales după naștere. Un baton proteic, fructe uscate sau câteva covrigei pot fi salvatoare între mese sau în timpul nopții. În plus, hidratarea este foarte importantă, așa că nu uita să aduci și o sticlă de apă reutilizabilă.

  1. Gadgeturile tale

Sunt multe lucruri de care ai nevoie pentru confortul tău fizic, dar să nu uităm și de latura emoțională. Vei dori să imortalizezi primele momente ale bebelușului, să păstrezi legătura cu cei dragi și poate chiar să anunți venirea pe lume a micuțului. Telefonul și încărcătorul sunt esențiale pentru asta.

Pregătește-te pentru ziua cea mare

Pregătirea genții de maternitate nu trebuie să fie o sarcină stresantă. Cu puțină organizare, vei avea tot ce îți trebuie pentru o experiență cât mai plăcută la spital. Împachetează din timp și lasă deoparte orice grijă – în curând, vei întâlni micuțul tău!

Și nu uita, geanta de maternitate e doar un mic detaliu dintr-un capitol uriaș care te așteaptă: viața de mamă!

*Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni