• PRO TV
  • A fost cutremur în România! Unde s-a resimțit și ce magnitudine a avut pe scara Richter

A fost cutremur în România! Unde s-a resimțit și ce magnitudine a avut pe scara Richter

A fost cutremur în România! Unde s-a resimțit și ce magnitudine a avut pe scara Richter

Un alt cutremur a avut loc în România, duminică seară! Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), seismul s-a produs în județul Gorj

Un cutremur cu magnitudinea de 2,1 grade pe scara Richter a avut loc în județul Gorj, duminică, la ora 21:32. Seismul s-a produs la o adâncime de 9,5 kilometri.

Epicentrul seismului s-a aflat la 19 kilometri distanță de Târgu Jiu, 66 de Drobeta-Turnu Severin, 68 de Hunedoara, 82 km de Deva și 94 km de Reșița.

Ce trebuie să faci în caz de cutremur

Rămâi calm: Panica poate duce la decizii pripite. Respiră adânc și încearcă să te concentrezi pe siguranța ta și a celor din jur.

Adăpostește-te sub o masă solidă: Dacă ești în interior, găsește un loc sigur sub o masă sau un birou robust. Dacă nu este posibil, stai lângă un perete interior, departe de ferestre și obiecte care pot cădea.

Stai departe de ferestre și obiecte grele: Ferestrele, oglinzile și obiectele grele pot deveni periculoase în timpul unui cutremur. Evită să stai în apropierea lor.

Pregătește un kit de urgență: Asigură-te că ai un kit de urgență care să includă apă, alimente neperisabile, medicamente, o lanternă, baterii și un radio portabil.

Foto: Știrile PROTV

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni