• PRO TV
  • Câștigătorii Romanian Jewelry Week 2024

Câștigătorii Romanian Jewelry Week 2024

Câștigătorii Romanian Jewelry Week 2024

Premiile Romanian Jewelry Week au fost decernate miercuri, 2 octombrie, la Biblioteca Națională a României, celebrând cei mai creativi și inovatori designeri din domeniul bijuteriei contemporane. Evenimentul, ajuns la o nouă ediție impresionantă, a adus în fața publicului peste 230 de designeri și colective din 40 de țări, evidențiind talentul și inovația din această industrie dinamică.

Romanian Jewelry Week este cel mai amplu eveniment de bijuterie contemporană din România, aducând anual laolaltă creatori de renume național și internațional. Ediția din 2024, desfășurată la Biblioteca Națională, a oferit publicului expoziții captivante, conferințe educative și târguri de bijuterie, devenind un punct de referință pentru iubitorii și creatorii de bijuterii.

Ediția din acest an a fost marcată de trei colaborări speciale cu Diploma Show 2024, Institutul Goethe, Malvensky Jewellery House și AlbAlb, aducând împreună designeri și artiști din diverse domenii pentru a explora legătura dintre bijuterie, artă și cultură. Partenerul oficial al evenimentului a fost Banca Transilvania, iar designul expoziției a fost semnat de Kaustik.

Romanian Jewelry Week 2024 s-a dovedit a fi un adevărat succes, adunând peste 5000 de vizitatori și stabilind noi standarde în domeniul bijuteriei contemporane. Evenimentul este organizat de Asociația Națională a Autorilor și Designerilor de Bijuterie Contemporană și reprezintă o platformă unică pentru inovare, educație și expunere internațională.

În cadrul ediției aniversare a fost lansat și catalogul Romanian Jewelry Week, care celebrează o retrospectivă a celor mai importante colecții internaționale de bijuterie și oferă o radiografie cuprinzătoare a domeniului bijuteriei contemporane la nivel global. Catalogul va fi disponibil online pe site-ul Romanian Jewelry Week.

Câștigătorii Premiilor Romanian Jewelry Week 2024

MARELE PREMIU ROMANIAN JEWELRY WEEK 2024 este acordat lui Yoonjung Choi (Republic of Korea). Colecția sa remarcabilă a impresionat prin combinația excepțională de tehnici, materiale și concept în bijuteria contemporană. Seria sa, intitulată Breath Series, explorează formele organelor corpului uman, precum inima și plămânii, capturând ciclul vieții și al respirației.

Premiul Special Romanian Jewelry Week 2024 este acordat lui Yuki Yoshioka, Willemien Bruwer și Ji Young Kim, în urma selecției membrului juriului Romanian Jewelry Week 2024, Charon Kransen.

Premiul Muzeului de Bijuterie Ilias Lalaounis din Atena, Grecia, este acordat lui Heather Blake și Alain Roggeman, în urma selecției membrului juriului Romanian Jewelry Week 2024, Byron Vafeiadis - curator de educație și colecții la Muzeul de Bijuterie din Atena.

Premiul Legnica Silver Festival la Romanian Jewelry Week 2024 este acordat lui Jiakun Zhang, în urma selecției membrului juriului Romanian Jewelry Week 2024, Justyna Teodorczyk - director al Galeriei de Artă din Legnica, Polonia.

Premiul Special AdOC la Romanian Jewelry Week 2024 este acordat Romanei Mateiaș, în urma selecției membrului juriului Romanian Jewelry Week 2024, Magdalena Vélez Salinas - co-fondator și președinte al Asociației de Designeri de Orfevrărie și Joyería Contemporáneas, AdOC.

Premiul Special Inhorgenta la Romanian Jewelry Week 2024 este acordat lui Coral Wanshan Huang, în urma selecției membrului juriului Romanian Jewelry Week 2024, Irina Probst - manager de expoziție la Inhorgenta Munich.

Premiul Venice Design Week la Romanian Jewelry Week 2024 este acordat lui Kinga Olah și Contemporia, în urma selecției membrului juriului Romanian Jewelry Week 2024, Lisa Balasso - curator de design și fondator al Venice Design Week.

Premiul Assamblage Contemporary Jewelry School la Romanian Jewelry Week 2024 este acordat lui Gabriel Farrugia și Danielei Cățoi, în urma selecției speciale Romanian Jewelry Week 2024, realizată de Andreia Gabriela Popescu - ambasador educațional la Assamblage Contemporary Jewelry School și Romanian Jewelry Week.

Premiul Lost in Jewellery Magazine la Romanian Jewelry Week 2024 este acordat lui Huda's Jewelry, în urma selecției speciale Romanian Jewelry Week 2024, realizată de Lost in Jewellery Magazine.

Premiul Mydaybyday Gallery la Romanian Jewelry Week 2024 este acordat colectivului Cup of Rum, în urma selecției speciale Romanian Jewelry Week 2024, realizată de Mydaybyday Gallery din Roma.

Premiul Revista Atelierul la Romanian Jewelry Week 2024 este acordat lui Yoonjung Choi, în urma selecției speciale Romanian Jewelry Week 2024, realizată de Revista Atelierul.

Premiul Brussels Jewellery Week la Romanian Jewelry Week 2024 este acordat lui Yuki Yoshioka, în urma selecției speciale Romanian Jewelry Week 2024, realizată de Brussels Jewellery Week.

Eveniment organizat de Asociația Națională a Autorilor și Designerilor de Bijuterie Contemporană.

Locație principală - Biblioteca Națională a României

Locații conexe - Goethe-Institut, Diploma, AlbAlb, Malvensky Jewellery House

Partener oficial - Banca Transilvania

Design expoziție semnat de Kaustik

Parteneri culturali: Institutul Goethe, Diploma Show 2024, AlbAlb, Arts Thread

Parteneri media: Aiciastat, Curatorial, Curatorialist, Designist, Dreamingof, Elle, Feeder, IQads, Igloo, Klimt02, LostinJewelry, Modernism, NineOClock, PR station, Radio Guerilla, Revista Atelierul, Revista Golan, The Institute, Zeppelin, Zile si Nopti

Toate detaliile despre Romanian Jewelry Week sunt disponibile pe site-ul https://www.romanianjewelryweek.com/

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni