• PRO TV
  • O nutriționistă celebră dezvăluie 10 alimente pe care le evită pentru prevenirea cancerului

O nutriționistă celebră dezvăluie 10 alimente pe care le evită pentru prevenirea cancerului

O nutriționistă celebră dezvăluie 10 alimente pe care le evită pentru prevenirea cancerului

Nichole Andrews, un dietetician specializat în cancer a declarat că există 10 alimente și băuturi pe care le evită cu orice preț și îi sfătuiește și pe alții să-i urmeze exemplul dacă țin la sănătatea lor.

Nichole Andrews este un dietetician și nutriționist autorizat, specializat în oncologie, iar postarea sa de pe TikTok a adunat peste 1,1 milioane de vizualizări.  

„Știu cât de uimitoare și puternică poate fi nutriția pentru a ajuta supraviețuitorii să aibă rezultate mai bune ale tratamentului și să reducă riscul de recidivă”, a spus aceasta.

„Din păcate, există atât de multă dezinformare, cum că oamenii nu pot mânca bine, așa că sunt atât de fericită să clarific această confuzie și să ajut oamenii să mănânce cu încredere”, a adăugat ea.

În videoclipul de pe TikTok, Nichole explică de ce evită fiecare element de pe lista sa, începând cu alcoolul. „Nu consum niciun fel de alcool. Toate tipurile de alcool, inclusiv vinul roșu, vă vor crește riscul de apariție a șase tipuri diferite de cancer. Este vorba de etanolul din alcool. Într-adevăr, orice consum de alcool începe imediat să vă crească riscul de cancer”.

@oncology.nutrition.rd Say goodbye to confusion and uncertainty. Join my 1:1 coaching program today, regain control over your diet, and get back to living your life to the fullest! ??LINK IN BIO TO APPLY for 1:1 support TODAY!?? #breastcancerjourney #lungcancerawareness #bravetheshave #lymphomaawareness  #livercancer #kidneycancer #prostatecancerawareness #radiationtherapy #hormonetherapy #sarcomaawareness #cancerresearchUK  #pancreaticcancer #lymphoma #ovariancancer #prostatecancer  #cancerfree#cancerwarrior#cancerfighter #oncology #breastcancersurvivor #cancerresearch #chemotherapy #chemo #cancerpatient#cancerawarenessmonth #oncologynurses#cancercure#cancernation #breastcancercare #cancermotivation ♬ original sound - Nichole | Oncology Dietitian

Pe lista neagră a lui Nicole mai sunt pepperoni și carnea procesată. „Carnea procesată crește riscul de cancer colorectal la orice consum. Deci, fie că este vorba de pepperoni... sau de carne pre-gătită, orice consum de acest tip de carne va crește riscul de cancer”.

Nichole, care își spune Dieticianul Oncologic și se mândrește cu 15 ani de experiență, a spus și ce să nu mănânci la prânz. Mai exact, ea consideră că al treilea lucru pe care nu trebuie să-l mănânce sunt mezelurile.

Ea este categorică și în ceea ce privește renunțarea la băuturile zaharoase atunci când ia masa în oraș: „Nu comand băuturi dulci când ies să mănânc în oraș”.

În schimb, Nichole optează pentru hidratare, fără creșterea nivelului de zahăr: „Când ies în oraș să mănânc, iau apă sau un ceai neîndulcit sau un suc dietetic”.

Ea avertizează că excesul de țesut adipos din organism ar putea crește riscul de a fi afectat de 13 tipuri diferite de cancer. Pe listă ei apare și hotdogul, așa că preferă și-l prepare singură acasă, scrie Daily Mail

Nichole ne sfătuiește să renunțăm la zahăr și să folosim în schimb îndulcitorii artificiali, despre care spune că nu vor crește riscul de cancer.

Nutriționista a renunțat și la friptură. „Carnea roșie nu va crește riscul de cancer la consum, așa cum fac alcoolul și carnea procesată, însă va crește riscul de cancer colorectal după 500 gr pe săptămână. De obicei, mă limitez la o porție de carne roșie pe săptămână, sau pur și simplu nu consum deloc. Așa că atunci când ies în oraș să mănânc sau gătesc acasă, îmi construiesc mesele pe bază de pui, curcan, pește, fructe de mare sau diferite tipuri de proteine vegetale, cum ar fi soia”.

Dieteticianul a subliniat, de asemenea, importanța de a fi atent la consumul de cafea. „Îmi place cafeaua, iar cafeaua nu crește riscul de cancer, este o alegere sigură. Vara îmi place o cafea rece sau amestecată, dar acestea pot deveni atât de bogate în calorii. Ce fac eu este să o comand pe jumătate dulce, deci jumătate din porția de zahăr adăugată. Doar reduc caloriile, deoarece aceste băuturi pot ajunge cu ușurință la 800 de calorii”

Nichole a dezvăluit că nu optează niciodată pentru cereale albe. „Cerealele integrale vă vor ajuta să reduceți riscurile de cancer de colon și de sân și vă vor oferi mai multe fibre și mai multe substanțe nutritive, deoarece sunt mai puțin procesate. Mai multe fibre vă vor ajuta să reduceți riscurile de cancer și să aveți o digestie mai bună. Eu fac orez brun, paste integrale, pâine integrală, tortilla integrală, aleg întotdeauna cereale integrale”.

Nichole a concluzionat spunând că preferă laptele de vacă în locul alternativelor pe bază de plante: „Întotdeauna aleg laptele de vacă. Lactatele sunt atât de pline de nutrienți. Înlocuitorii sunt grozavi dacă aveți alergie la lactate. Dar nu folosesc lapte vegetal pentru că e foarte sărac în proteine. Datorită calciului uimitor din el, laptele de vacă reduce, de asemenea, riscul de cancer colorectal.”

„Orice consum de lactate va reduce riscul de cancer de colon”, a conchis nutriționistul.

Fotografii: Profimedia Images

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni