• PRO TV
  • (P) Vreți să obțineți un împrumut pentru studenți? Înțelegeți aceste consecințe potențiale

(P) Vreți să obțineți un împrumut pentru studenți? Înțelegeți aceste consecințe potențiale

(P) Vreți să obțineți un împrumut pentru studenți? Înțelegeți aceste consecințe potențiale

Milioane de studenți europeni iau împrumuturi pentru a-și avansa educația și cariera. Asemenea unui imprumut nebancar rapid care vă poate scoate dintr-o situație financiară dificilă, aceste împrumuturi au multe beneficii. Dar, la fel ca alte forme de împrumut care necesită o analiză atentă înainte de a fi luate, ar trebui să fiți prudent înainte de a lua un împrumut pentru studenți.

Nu demonizăm aceste facilități de credit și nici nu spunem că nu sunt necesare. În schimb, vrem să vă arătăm cum pot scăpa de sub control și pot deveni o capcană paralizantă a datoriilor, care poate avea consecințe de mare amploare.

Am alcătuit această postare pentru a vă arăta câteva dintre consecințele posibile ale solicitării unui imprumut nebancar fără o analiză atentă și ale eșecului de a gestiona rambursarea lor. Continuați să citiți pentru a vă asigura că împrumuturile pentru studenți nu devin un laț financiar.

1. Creșterea ratei de neplată

La fel ca alte tipuri de datorii, dacă nu reușești să îți plătești împrumutul la timp înseamnă că ai intrat în incapacitate de plată. După o anumită perioadă, datoria acumulată devine delincventă. Nu este de mirare că mulți studenți care iau aceste împrumuturi și nu reușesc să absolve sunt de trei ori mai predispuși la neplată decât cei care reușesc.

2. Confiscarea fondurilor

În unele jurisdicții europene, a avea un împrumut federal pentru studenți care este în stare de nerambursare timp de peste nouă luni înseamnă că este posibil să nu primiți o rambursare a impozitului federal pentru o anumită perioadă. De ce? Pentru că statul poate confisca acești bani dacă nu vă plătiți împrumutul. În plus, guvernul poate confisca orice alt tip de plată pe care o aveți, cum ar fi asigurările sociale, pentru a vă plăti împrumutul. Guvernul federal poate, de asemenea, să vă sechestreze o parte din salariu pentru a vă plăti împrumutul.

3. Descalificarea profesională

Multe companii efectuează verificări ale antecedentelor, inclusiv verificări ale creditelor, ori de câte ori persoanele aplică pentru posturi vacante. Această practică este mai frecventă în industria financiară. Mai mult decât atât, istoricul de angajare arată orice verificare a antecedentelor penale și căutări în cazierul public care ar putea dezvălui orice înregistrare de faliment împotriva unui solicitant.

Deși procesele de verificare nu permit angajatorilor să acceseze situația creditului, aceștia pot examina rapoartele de credit ca parte a verificărilor de fond standard. În cazul în care observă că nu v-ați plătit împrumutul studențesc, ar putea împărtăși aceleași informații cu viitorii angajatori în defavoarea dumneavoastră.

4. Un scor de credit deteriorat

Majoritatea birourilor de credit cheie tratează împrumuturile pentru studenți la fel ca alte tipuri de împrumuturi. Prin urmare, neplata poate avea un impact negativ asupra situației dvs. de credit. Dacă scorul dvs. este mai mic, vă aflați într-o tranșă de risc mai mare, ceea ce îi face pe mulți creditori să ezite să vă acorde împrumuturi.

În mod alternativ, aceștia vă pot aproba doar împrumuturi cu rate ale dobânzii mai mari, ceea ce crește inutil costul obținerii unui credit. Asigurătorii pot folosi, de asemenea, acest scor pentru a alege ratele de asigurare pe care le plătiți.

5. Obiective profesionale întârziate

Datoriile la împrumuturile pentru studenți pot afecta, de asemenea, obiectivele profesionale pe care le puteți urmări. Dacă vă afundați în aceste datorii, este posibil să sacrificați un loc de muncă mai bine plătit și mai satisfăcător care v-ar fi putut ajuta să vă plătiți datoriile. Nu este de mirare că unii absolvenți cu datorii la împrumuturile studențești aleg locuri de muncă cu jumătate de normă pentru a le ajuta să strângă mai mulți bani pentru a-și plăti datoriile.

6. Reducerea valorii nete

Ca orice altă datorie, o datorie studențească vă reduce valoarea netă. Calcularea valorii dvs. nete include activele și pasivele dvs. Activele, cum ar fi casa și alte investiții, vă sporesc valoarea personală. Invers, pasivele, inclusiv datoriile studențești, reduc această valoare. Acest împrumut rămâne pe lista datoriilor dvs. până când îl terminați de rambursat.

7. Dificultăți în achiziționarea unei case

Achiziționarea unei case este un obiectiv comun al majorității absolvenților europeni. Deținerea propriei locuințe îți oferă o anumită liniște și libertate pe care nu o vei avea în casa altuia. Cu toate acestea, datoriile la împrumuturile pentru studenți vă pot afecta negativ capacitatea de a achiziționa o casă.

Rambursarea împrumuturilor pentru studenți vă poate bloca să economisiți suficienți bani pentru a depune pentru casa visurilor dumneavoastră. În plus, mulți creditori iau în considerare mai multe variabile financiare atunci când decid dacă să aprobe o cerere de credit ipotecar. Una dintre aceste variabile este raportul datorii/venit. Dacă nivelul dvs. de îndatorare este prea ridicat pentru a vă permite să vă permiteți suficienți bani în plus pentru deservirea unei ipoteci, finanțatorul va dezaproba cel mai probabil cererea dvs. de împrumut.

8. Dificultăți în închirierea unei locuințe

Datoriile la împrumuturile pentru studenți vă pot împiedica, de asemenea, capacitatea de a închiria o casă, mai ales dacă locuiți în orașe scumpe, unde costul vieții este ridicat. Unii proprietari, la fel ca și creditorii, trebuie, de asemenea, să cunoască capacitatea dumneavoastră de a face față plăților pentru casă. Prin urmare, aceștia efectuează verificări de fond pentru a stabili capacitatea dumneavoastră de a plăti pentru proprietățile lor. În cazul în care o verificare a antecedentelor arată că sunteți un rău platnic, aceștia vă pot refuza închirierea în casele lor.

9. Impactul negativ asupra studiilor postuniversitare

Dacă absolviți școala universitară cu o datorie mare de împrumut pentru studenți, este foarte probabil să nu vă permiteți un alt împrumut mare pentru a vă finanța studiile universitare. Cu excepția cazului în care găsiți o altă alternativă de finanțare non-împrumut, este posibil să alegeți să vă amânați sau să vă amânați visul postuniversitar. Prin urmare, ar trebui să luați în considerare gradul dvs. de îndatorare dacă intenționați să vă înscrieți la școala postuniversitară.

10. Economii reduse

Să recunoaștem faptul că traiul cu orice povară a datoriilor afectează în mod semnificativ cât de mult puteți economisi. O datorie mare de împrumut pentru studenți vă poate afecta capacitatea de a economisi pentru o casă, o mașină și chiar pentru urgențe. În plus, această povară a datoriilor vă poate afecta capacitatea de a economisi pentru pensie. Nu este de mirare că mulți angajați cu datorii mari la împrumuturile pentru studenți au mai puține economii în conturile lor de pensii.

Observații finale

Împrumuturile pentru studenți sunt stimulente bune atunci când trebuie să vă avansați în educație. Cu toate acestea, ele pot cauza multe provocări financiare și nefinanciare dacă nu le gestionați rambursarea în mod responsabil. Prin urmare, pledăm pentru o analiză atentă înainte de a le solicita.

De exemplu, analizați cu atenție cu cât vă va plăti viitorul loc de muncă după absolvire, astfel încât să nu aveți probleme cu rambursarea. Sperăm că veți folosi aceste informații pentru a face o alegere în cunoștință de cauză privind împrumuturile.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni