• PRO TV
  • Caz șocant! Un tată și-a vândut bebelușul de 11 luni pe Facebook, fără acordul soției sale! Ce a putut să facă, apoi, cu banii: „Nu există nicio scuză!”

Caz șocant! Un tată și-a vândut bebelușul de 11 luni pe Facebook, fără acordul soției sale! Ce a putut să facă, apoi, cu banii: „Nu există nicio scuză!”

Caz șocant! Un tată și-a vândut bebelușul de 11 luni pe Facebook, fără acordul soției sale! Ce a putut să facă, apoi, cu banii: „Nu există nicio scuză!”

Un bărbat în vârstă de 36 de ani a ajuns în spatele gratiilor deoarece și-a vândut bebelușul de doar 11 luni pe Facebook. Mama copilului a fost cea care a alertat autoritățile, după ce s-a întors de la muncă și a văzut că fiul ei dispăruse.

Un caz halucinant a avut loc în Jakarta de Vest, acolo unde un bărbat în vârstă de 36 de ani și-a vândut bebelușul în vârstă de 11 luni, prin intermediul rețelelor de socializare. Acesta, identificat drept R.M., a văzut un anunț pe Facebook în care doi oameni spuneau că își doresc să cumpere un copil mic. Nu a stat mult pe gânduri și le-a trimis un mesaj în care le-a spus că își poate vinde fiul, pe suma de 1.000 de dolari. 

Potrivit șefului poliției metropolitane din orașul Tangerang, Zain Dwi Nugroho, cazul a ieșit la iveală la 1 octombrie 2024, după ce mama copilului s-a întors de la muncă din Kalimantan și a constatat dispariția bebelușului. 

Motivul pentru care R.M. și-a vândut copilul pe Facebook

La scurt timp după ce mama bebelușului a alertat autoritățile cu privire la dispariția fiului ei, bărbatul în vârstă de 36 de ani a recunoscut că l-a vândut unor necunoscuți, pe Facebook.

„L-a presat pe R.A să îi spună unde se află copilul lor până când acesta a mărturisit în cele din urmă că a vândut nou-născutul. R.A a văzut pe Facebook că anumiți cumpărători doreau să achiziționeze un copil mic, așa că le-a trimis un mesaj și a aranjat vânzarea propriului copil”, a declarat șeful poliției metropolitane din orașul Tangerang, Zain Dwi Nugroho, relatează Mail Online.

Mama bebelușului le-a spus autorităților tot ce s-a întâmplat, iar R.M. a fost dus, de urgență, la cea mai apropiată secție de poliție. Acolo, bărbatul a fost interogat de oamenii legii și a susținut că a vândut copilul pentru a scăpa de anumite datorii financiare.

Cu toate acestea, investigațiile ulterioare ale poliției au arătat că banii au fost cheltuiți în principal pe jocuri de noroc online, contrazicând afirmațiile bărbatului.

„Este îngrijorător faptul că el (R.A) se folosește de situația sa financiară pentru a se implica în activități care sunt eradicate de stat, iar prin vânzarea copiilor încalcă, de asemenea, drepturile fundamentale ale omului. Nu există nicio scuză pentru a trata copiii în acest fel, iar încălcarea drepturilor lor trebuie pedepsită sever”. a declarat șefa Comisiei indonezeie pentru protecția copilului.

Cumpărătorii, identificați sub inițialele H.K și M.O, au fost găsiți într-o locuință închiriată din Tangerand, acolo unde se afla și bebelușul de 11 luni. Aceștia au fost arestați și sunt suspectați că ar face parte dintr-o rețea de trafic de persoane. 
Foto: Shutterstock

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni