• PRO TV
  • Verdictul unui neurochirurg: De ce este imposibil ca Michael Schumacher să fi fost văzut la nunta fiicei sale

Verdictul unui neurochirurg: De ce este imposibil ca Michael Schumacher să fi fost văzut la nunta fiicei sale

Verdictul unui neurochirurg: De ce este imposibil ca Michael Schumacher să fi fost văzut la nunta fiicei sale

Mai multe publicații britanice, în special tabloide, precum și revista germană Bunte au susținut recent că Michael Schumacher ar fi asistat la nunta fiicei sale, Gina Maria, care a avut loc în Mallorca săptămâna trecută.

Gallery

​În mod concret, această revistă a fost obligată deja în 2017 la plata a 50.000 de euro pentru daune morale, după ce a publicat informația că Schumacher a început din nou să meargă și să vorbească. Familia sa a depus imediat o plângere împotriva publicației.

La o săptămână după aceste știri, care nu au fost confirmate prin dovezi clare și după o ceremonie organizată în cea mai mare intimitate familială, un neurochirurg contestă informațiile conform cărora Michael, acum în vârstă de 55 de ani, ar fi putut fi prezent la nunta fiicei sale.

Doctorul Jussi Posti, șeful departamentului de neurochirurgie și traume cerebrale la Spitalul Universitar din Turku, Finlanda, se îndoiește că fostul pilot german este suficient de bine pentru a participa la un astfel de eveniment.

"Totul indică faptul că starea lui este gravă"

„Dacă în casa sa a fost amenajat un spital complet, pare că el a petrecut cea mai mare parte a timpului ca și cum ar fi internat”, a declarat Posti pentru ziarul Iltalehti.

„Pe baza informațiilor disponibile, nu cred că Schumacher duce o viață activă. Totul indică faptul că starea lui este gravă.

În general, pacienții aflați în pat devin atât de fragili și rigizi încât nu mai pot fi ridicați după atâția ani", a explicat Posti, oferind o perspectivă medicală asupra stării sale posibile.

Specialistul admite că nu are acces la informații directe despre starea lui Schumacher, însă faptul că nimeni din afara cercului restrâns al familiei nu știe nimic este sugestiv.

„Acest lucru sugerează că starea sa a rămas probabil neschimbată în ultimul deceniu. Mă îndoiesc că s-a produs vreo schimbare bruscă la acest moment", a adăugat el.

„În mod obișnuit, pacienții recuperează ceea ce este posibil în decurs de aproximativ doi ani, iar apoi nivelul recuperării se stabilizează. Pacienții cu traume cerebrale de acest tip devin cazuri extrem de experimentale în cele mai bune condiții", a spus Posti despre procesul de recuperare în traume similare cu cea suferită de Schumacher.

Este posibil ca Michael Schumacher să comunice prin intermediul ochilor?

Posti a mai menționat că a citit că septuplul campion mondial comunică prin intermediul ochilor. „Există diverse consecințe ale leziunilor cerebrale. De exemplu, trauma poate face ca pacientul să nu fie dispus să comunice decât cu membrii apropiați ai familiei sale", a explicat el.

„De asemenea, este posibil ca doar familia apropiată să fie capabilă să-l stimuleze suficient pe pacient pentru a-l face să comunice în mod semnificativ”, a mai adăugat medicul, referindu-se la starea actuală a lui Michael Schumacher.

Foto: Getty 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni