• PRO TV
  • Cissy Houston, mama lui Whitney Houston și câștigătoare la Grammy, a murit la vârsta de 91 de ani

Cissy Houston, mama lui Whitney Houston și câștigătoare la Grammy, a murit la vârsta de 91 de ani

Cissy Houston, mama lui Whitney Houston și câștigătoare la Grammy, a murit la vârsta de 91 de ani

Cissy Houston, mama regretatei artiste Whitney Houston, care a cântat alături de muzicieni de renume precum Elvis Presley și Aretha Franklin, s-a stins la vârsta de 91 de ani, în casa ei din New Jersey, potrivit CBS News.

Cissy Houston a fost o cântăreață de gospel. Ea a fost cea care i-a influențat cariera fiicei sale, ajutând-o pe Whitney Houston să ajungă la o faimă și mai mare. Cissy a murit pe 7 octombrie în casa ei din New Jersey, în timp ce era îngrijită pentru boala Alzheimer, a declarat nora ei, Pat Houston, într-un comunicat. Renumita cântăreață gospel a fost înconjurată de familia ei, scrie cbsnews.com.

„Inimile noastre sunt pline de durere și tristețe”, a spus Pat Houston în declarație, numindu-și soacra „capul familiei noastre”. Contribuțiile lui Cissy Houston la muzica și la cultura populară sunt „de neegalat”, a mai spus ea.

„Mama Cissy a fost o figură puternică și falnică în viețile noastre. O femeie cu credință și convingere profundă, care s-a preocupat foarte mult de familie, slujire și comunitate. Cariera ei de peste șapte decenii în muzică și divertisment va rămâne în inimile noastre.”

​Whitney Houston avea doar 48 de ani când a murit. Interpreta hitului „I Will Always Love You” a murit în 2012, în urma unor afecțiuni cardiace. Raportul autopsiei a fost publicat abia după 8 ani de la moartea ei. Documentul arată că Houston își pierduse 11 dinți din față și nu mai avea aproape deloc sprâncene. Cauza morții interpretei a fost stabilită drept înec accidental pe fondul afecțiunilor cardiace.

​Foto: Getty Images/ Cântăreața Cissy Houston, mama lui Whitney Houston, sosește în New Jersey la înmormântarea fiicei sale pe 13 februarie 2012. 

În 2015, Cissy Houston era din nou îndurerată, când nepoata ei, Bobbi Kristina Brown, singurul copil al lui Bobby Brown și Whitney Houston, a fost găsită inconștientă într-o cadă. A petrecut luni de zile în comă și a murit la vârsta de 22 de ani . 

Cissy Houston a fost căsătorită cu tatăl lui Whitney, directorul de divertisment John Russell Houston, între 1959-1990. Pe lângă Whitney, ea a mai avut trei băieți, pe Gary, John și Michael, potrivit people.com

Cissy Houston a câștigat premii Grammy pentru albumele sale Face to Face și He Leadeth Me, la categoria cel mai bun album tradițional soul gospel, potrivit theguardian.com.

Sursă foto: Getty Images 

Vezi și: 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni