• PRO TV
  • Florin Niţă, un adevărat erou. Portarul român i-a salvat viaţa unui adversar care s-a prăbuşit pe teren - VIDEO

Florin Niţă, un adevărat erou. Portarul român i-a salvat viaţa unui adversar care s-a prăbuşit pe teren - VIDEO

Florin Niţă, un adevărat erou. Portarul român i-a salvat viaţa unui adversar care s-a prăbuşit pe teren - VIDEO

Florin Niță a devenit erou în Arabia Saudită, după ce a salvat un jucător advers care se prăbușise pe teren. La finalul meciului Damac - Al-Shabab, portarul român a intervenit prompt salvându-i viața unui adversar care s-a prăbușit pe gazon, în urma unui contact puternic.

Majed Abdullah și-a pierdut cunoștința, iar Florin Niță i-a acordat rapid primul ajutor.

Portarul în vârstă de 37 de ani a făcut semne către echipa medicală, şi văzând ca aceasta întârzie să intre pe teren, a început să îi acorde primul ajutor lui Abdullah. El i-a scos limba din gură jucătorului inconştient, pentru ca acesta să nu se sufoce, gestul său dovedindu-se salvator.

„Nu e meritul meu, este meritul doctorilor că l-au ajutat pe băiat să-şi revină. Eu am avut un moment de sclipire la acea fază şi am zis să intervin, nu puteam să stau, mă simţeam iresponsabil dacă stăteam, am încercat să-l ajut”, a spus Niţă.

Florin Niță a fost unul dintre eroii naționalei României la Campionatul European din Germania. El a declarat, într-un interviu pentru FRF TV, că se simte ca la 25 de ani și nu se gândește la retragere, ci din contră la un nou turneu final cu naționala. Afirmă cu încredere că Mondialul de peste doi ani este obiectivul său și abia mai apoi va lua o decizie privind viitorul în fotbal.

"Mă simt ca la 25 de ani, sunt fericit că încă sunt aici şi vreau să fiu şi de acum încolo mulţi ani, ca să pun presiune pe alţii, glumesc. Mă bucur că sunt aici şi vreau să profit de fiecare clipă pe care o petrec aici cu această echipă minunată. Noi trebuie să tratăm fiecare meci cu seriozitate, după aceste două meciuri să putem spune că suntem 90 la sută ca şi câştigători de grupă”, a declarat Niţă.

Portarul Naționalei a avut parte de o copilărie grea

Florin Niță a impresionat nu doar prin prestațiile sale sigure de la Euro 2024, ci și prin povestea de viață emoționantă. Rămas fără sprijinul familiei în copilărie, el a fost nevoie să muncească în fabrici – inclusiv una de cozonac – pentru a se întreține și pentru a-și plăti echipamentul necesar la fotbal.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni