• PRO TV
  • Teodor Holhoș, unul dintre cei mai buni oftalmologi din România, La Măruță! Ce recomandări face pentru sănătatea ochilor: "Multe probleme de vedere apar din cauza colesterolului. Recomand să evităm..."

Teodor Holhoș, unul dintre cei mai buni oftalmologi din România, La Măruță! Ce recomandări face pentru sănătatea ochilor: "Multe probleme de vedere apar din cauza colesterolului. Recomand să evităm..."

Dr. Teodor Holhoș, renumit chirurg oflalmolog, a vorbit La Măruță despre sănătatea ochilor.

Dr. Teodor Holhoș este un exemplu în ceea ce privește echilibrul între carieră și viața activă. A decis să facă pasul spre o viață activă, către mai mult sport și să participe la competiții de anduranță după ce a descoperit, la vârsta de 40 de ani că sunt multe probleme pe care corpul lui le are din cauza alimentației și a stilului de viață.
După cum spune acestea, chiar și mici schimbări în stilul de viață pot avea un impact semnificativ asupra sănătății corpului și ochilor.  Pentru cineva care vrea să înceapă să trăiască mai sănătos, dar nu știe de unde să înceapă, acestea sunt recomandările medicului:

Trebuie să facem sport, chiar și alergare ușoară. Nu e un sport costisitor. (...) Multe probleme de vedere apar din cauza colesterolului. Recomand să evităm mâncarea grasă și carbphidrații care re cresc mult glicemia. Biscuiți, snaks-uri, covrigi, eu am mâncat un hotdog mi-a crescut glicemia la 170. Pâinea are zahăr, ketchup, muștar. Dacă schimbăm de pe carbohidrați pe proteina și evităm dulcele. Există ciocolată care are acizi grași saturați 5 la sută, față de cea pe care o mâncam eu cu 20 la sută. Deci de pattru ori mai puțin. Ne mai scăpăm, dar să ne scăpăm la lucruri mai sănătoase.

​VEZI VIDEO ATAȘAT

FOTO: CAPTURĂ PRO TV 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni