• PRO TV
  • David Popovici a renunțat la Facultatea de Psihologie: "Mi-am dat seama că mă pot documenta foarte mult și singur"

David Popovici a renunțat la Facultatea de Psihologie: "Mi-am dat seama că mă pot documenta foarte mult și singur"

David Popovici a renunțat la Facultatea de Psihologie: "Mi-am dat seama că mă pot documenta foarte mult și singur"

David Popovici nu-și va mai continua studiile la Facultatea de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității din București.

Înotătorul a vorbit despre nevoia sa de a face o schimbare în bine și a ajuta și pe alții să aibă șansa la o viață mai bună. De aceea campionul olimpic la natație a luat decizia de a se transfera la o altă facultate.

Înotătorul de 20 de ani și-a început cursurile la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, iar Psihologia o va studia pe cont propriu.

"Legat de facultate și de psihologie, în primul an am fost nevoit să-mi îngheț anul pentru a mă pregăti pentru Jocurile Olimpice. Numai că anul ăsta încerc din nou, având un program un pic mai liber, să zicem. Și pentru că mi-am dat seama că despre psihologie mă pot documenta foarte mult și singur, fie citind, fie nu știu, pur și simplu documentându-mă. Am ales să mă transfer cumva la asistență socială. Vreau să învăț cât mai bine cum pot să ajut și cum pot să mă implic în astfel de cauze.

Dar nu e despre mine, e despre binele pe care pot să-l fac și unde ajunge acest bine, acest bine care vine de la fiecare telespectator, fiecare om care urmărește conturile de social media și decide să intre pe link-urile expuse și să doneze. Cum reușesc să îmbin această viață profesională cu ce fac acum? Nu știu, nu e ușor clar, dar nici nu se compară cu greul prin care trec acei copii. Așa că consider că nici nu am dreptul să mă plâng atât de mult", a declarat David Popovici pentru digi24.ro.

„Mi-e jenă doar să înot”

Înotătorul David Popovici (20 de ani) se implică frecvent în acțiuni caritabile și spune că simte că nu se poate rezuma doar la sport, ci vrea să aibă și un impact pozitiv în societate prin notorietatea sa.

"Cred că e o dorință și o datorie a fiecăruia dintre noi să încerce să facă bine pe cât poate. De unde dorința asta mea de a mai implica? Nu știu, mi se pare cumva... Mi-e jenă doar să înot, știi? Mi-e jenă doar să înot, să câștig, deși important, e important pentru mine, pentru copilul din mine, mi-e jenă să fac doar asta", a mai spus David Popovici.

Recent, David Popovici a afirmat că atunci când se va retrage din sport va dori să pună bazele unui centru de dezintoxicare pentru persoanele care au diverse adicții.

Foto Facebook

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni