• PRO TV
  • Theo Rose, Damian Drăghici, Satoshi și Nicoleta Nucă vor oferi un spectacol de neuitat în Parcul Tineretului din București. Ce surprize te așteaptă la Festivalului Vinului Moldovei 2024

Theo Rose, Damian Drăghici, Satoshi și Nicoleta Nucă vor oferi un spectacol de neuitat în Parcul Tineretului din București. Ce surprize te așteaptă la Festivalului Vinului Moldovei 2024

Theo Rose, Damian Drăghici, Satoshi și Nicoleta Nucă vor oferi un spectacol de neuitat în Parcul Tineretului din București. Ce surprize te așteaptă la Festivalului Vinului Moldovei 2024

Vinul moldovenesc devine vedetă în weekendul 12-13 octombrie. Cea de-a 4-a ediție a Festivalului Vinului Moldovei, un eveniment de referință dedicat pasionaților de vinuri, va avea loc în Parcul Tineretului din București, intrarea Gheorghe Șincai. Cu acestă ocazie, organizatorii au pregătit mai multe surprize, printre care și un concert senzațional. Pe scena festivalului vor cânta Theo Rose, Satoshi, Nicoleta Nucă și Damian Drăghici.

Organizat de Oficiul Național al Viei și Vinului din Republica Moldova, evenimentul reunește 50 de producători de vinuri din Republica Moldova, pregătiți să ofere publicului spre degustare o selecție impresionantă de vinuri premiate și apreciate la nivel internațional. În plus, participanții sunt invitați să se bucure de un concert în aer liber susținut de artiști îndrăgiți - Theo Rose, Satoshi, Nicoleta Nucă și Damian Drăghici. Intrarea este gratuită, iar pentru degustări, biletele pot fi achiziționate accesând acest link.

Degustări de vinuri alese, ghidate de experți

Festivalul Vinului Moldovei va reuni cele mai alese vinuri din Moldova, recunoscute pentru calitatea și diversitatea lor. Organizat în Parcul Tineretului, intrarea Gheorghe Șincai, Festivalul Vinului Moldovenesc oferă participanților ocazia de a descoperi și degusta o selecție impresionantă de vinuri premiate, pe care le vor putea să le și achiziționeze.

Și la această ediție vor participa atât vinăriile cu tradiție din Republica Moldova, cât și crame mai mici, pregătite să prezinte noutățile lor în ediție limitată. Vinul Moldovei este exportat în peste 65 de țări ale lumii, reprezentând 85% din volumul total produs în Republica Moldova, fiind premiat cu peste 6500 de medalii în ultimii 6 ani, peste jumătate dintre acestea fiind de aur.

“Vinul Moldovei s-a transformat într-o veritabilă carte de vizită a Republicii Moldova. Oriunde ajungem în lume, țara noastră este recunoscută ca un producător de vinuri de excepție, un simbol al tradiției viticole și al efortului dedicat al producătorilor locali. Fiecare vin moldovenesc poartă în el o poveste despre mâinile care lucrează cu pasiune, despre pământul care ne hrănește și despre dragostea noastră pentru tradiție. Anul acesta, celebrăm cea de-a patra ediție a Festivalul Vinului Moldovenesc la București și îi invit pe toți să ni se alăture – vor fi două zile de experiențe unice. Veniți să descoperiți producătorii care își pun inima în fiecare picătură de vin, să vă bucurați de ospitalitatea și tradițiile noastre.”, a declarat Vladimir Bolea, Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare din Republica Moldova.

Festivalul Vinului Moldovei va găzdui, de asemenea, și o serie de ateliere și conferințe destinate atât publicului larg, cât și specialiștilor din domeniu. Zone dedicate gastronomiei vor fi, totodată, organizate, în cadrul cărora participanții vor putea să savureze preparate tradiționale și internaționale, perfect asortate cu vinurile prezentate.

 Zonă dedicată gastronomiei și concerte în aer liber

Pe lângă degustările care vor răsfăța simțurile, participanții se vor bucura de un program artistic captivant, plin de muzică, dansuri tradiționale, activități recreative și surprize pentru întreaga familie. 

Ștefan Iamandi, Directorul Oficiului Național al Viei și Vinului din Republica Moldova, a adăugat: “La ediția din acest an a Festivalului Vinului Moldovenesc vor fi prezenți un număr record de 50 de vinificatori. Numărul producătorilor din Republica Moldova a crescut de la an la an începând din 2019, atunci când, pentru prima dată, am celebrat prima ediție a evenimentului. Și în acest an ne propunem să transformăm Bucureștiul într-un orășel al vinului, unde zeci de mii de pasionați vor celebra Vinul Moldovei și tradițiile vinicole ale Moldovei. Pentru acestă ediție venim cu un nou slogan al brandului vinicol de țară – VINUL NOSTRU CUCEREȘTE LUMEA, care subliniază evoluția continuă, prin care ne propunem să cristalizăm tot ceea ce are Moldova mai bun și angajamentul de a produce vinuri de o calitate excepțională.”.

Este o mare onoare pentru echipa NAN Group să contribuie la organizarea Festivalului Vinului Moldovei 2024, un eveniment de referință pentru industria vinului. Suntem siguri că participanții vor trăi o experiență de neuitat, bucurându-se de vinuri de excepție și momente artistice captivante. Credem cu tărie că acest eveniment va aduce împreună oameni pasionați și va contribui semnificativ la consolidarea notorietății vinurilor moldovenești. Iar succesul este deja recunoscut, având în vedere că Moldova s-a clasat recent pe locul 2 în topul celor mai bune destinații pentru turism oenologic, după Portugalia., a declarat Iulian Nan, CEO NAN Group.

Evenimentul de desfășoară în perioada 12-13 octombrie în Parcul Tineretului din București, intrarea Gheorghe Șincai, începând cu ora 11:00. Intrarea este liberă, iar biletele pentru degustări pot fi achiziționate accesând acest link.

Festivalul Vinului Moldovei

Festivalul Vinului Moldovei este un eveniment organizat anual, care promovează vinurile de calitate și cultura viticolă din Republica Moldova. Aflat la cea de-a patra ediție, festivalul aduce împreună producători de vinuri, experți în domeniu și iubitori de vin, oferindu-le o platformă pentru a explora și a celebra excelența vinurilor moldovenești.mold

Vezi și: 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni