• PRO TV
  • Tudor Chirilă, despre rolul din „Codul asasinului”/ The Protégé, peliculă filmată în România cu Samuel Jackson şi Michael Keaton: „A fost interesant că am filmat în casa lui Ceaușescu”

Tudor Chirilă, despre rolul din „Codul asasinului”/ The Protégé, peliculă filmată în România cu Samuel Jackson şi Michael Keaton: „A fost interesant că am filmat în casa lui Ceaușescu”

Tudor Chirilă, despre rolul din „Codul asasinului”/ The Protégé, peliculă filmată în România cu Samuel Jackson şi Michael Keaton: „A fost interesant că am filmat în casa lui Ceaușescu”

Tudor Chirilă rememorează ce s-a întâmplat pe platoul de filmare al thrillerului „Codul asasinului” (The Protégé), peliculă care a fost filmată în România în urmă cu patru ani. Îndrăgitul artist a avut ocazia să joace alături de nume mari de la Hollywood, precum Samuel Jackson şi Michael Keaton. Cinefilii pot urmări pelicula duminică, 6 octombrie, pe PRO TV, de la ora 22:00.

Gallery

​„Codul asasinului” / The Protégé este un film thriller de acțiune american din 2021 regizat de Martin Campbell, scris de Richard Wenk, cu Maggie Q, Michael Keaton și Samuel L. Jackson în rolurile principale.

În pelicula care s-a filmat la București și Snagov apar mai mulți actori români, printre care și Tudor Chirilă.

Ce spune actorul despre colaborarea cu regizorul Martin Campbell

„Să filmez la The Protégé a fost o experiență foarte bună și foarte frumoasă. În primul rând, întâlnirea cu regizoriul Martin Campbell, care este extraordinar, un monument de organizare și de planificare – un profesionist desăvârșit. A fost interesant că am fost pe fugă tot timpul cu filmarea, pentru că era exact momentul în care se închidea tot. Era debutul pandemiei, iar filmul a reușit să termine producția înainte de a se închide toate locațiile”, a mărturisit Tudor Chirilă pentru protv.ro.

Actorul a declarat că una dintre locațiile în care s-au tras cadre pentru pelicula de la Hollywood a fost casa lui Nicolae Ceușescu.

„A fost iarăși interesant că am filmat în casa lui Ceaușescu și am avut ocazia să vizităm casa pe-ndelete. Deși ea este deschisă publicului, când filmezi acolo, te uiți altfel la lucruri, pentru că ai timp să le vezi. Vreau să remarc, încă o dată, că cel mai intersant lucru de acolo mi s-a părut piscina, care este o lucrare din vreun milion de piese de mozaic și e chiar o operă de artă, din punctul meu de vedere. Singura din toată casa aceea care, altfel, nu m-a impresionat prea mult”, a mai spus Tudor Chirilă.

CITEȘTE ȘI: 

​Tudor Chirilă: „Am simțit din partea lui Martin respectul ca pentru un actor internațional”

Actorul a vorbit și despre legătura pe care a stabilit-o cu regizorul Martin Campbell, pe care l-a lăudat pentru profesionalismul de care a dat dovadă.

„Revenind la lucrul cu Martin, a fost foarte ușor și m-am simțit foarte bine, pentru că știa tot timpul ce voia să facă. Am stabilit o legătură foarte bună cu el. Este un cadru cu steadycam-ul în film pentru care am stat un pic mai mult ca să-l punem la punct, dar lui i-a plăcut foarte mult cum a ieșit. Îmi plăcea că tot timpul se consulta cu actorii și îi întreba cum se simt, ce părere au.  A fost unul dintre regizorii cu care mi-a făcut o reală plăcere să lucrez. Chiar dacă nu apar în film foarte mult, sunt mulți actori români în distribuție - și e clar că nu actorii români sunt țintele rolurilor principale, dar am simțit din partea lui Martin respectul ca pentru un actor internațional. Încă o dată: priceperea, meșteșugul – se vede că e un regizor care are meșteșug și știe ce vrea să facă. De altfel, era primul pe platou, înaintea tuturor, la ora 05:00 dimineața”, a conchis actorul.

Mai multe declarații în materialul VIDEO de mai jos

Duminică, 6 octombrie, PRO TV difuzează „Codul asasinului” / The Protégé

Filmul spune povestea unei assasine plătite, cu misiunea de a găsi un om de afaceri dispărut de mulți ani din Vietnam.  Pelicula a fost realizată cu sprijinul local al companiei Frame Film, condusă de Andrei Boncea și Dragoș Buliga (care sunt producători executivi pentru „The Protégé”).

​Pe lângă Tudor Chirilă, în distribuție se regăsesc și actorii români George Piștereanu, Florin Piersic Jr sau Cosmin Dominte. Filmul va fi disponibil în curând și pe platforma de streaming VOYO.

Fotografii: Profimedia Images/ Arhiva personală

 VEZI MAI JOS TRAILERUL  FILMULUI

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni