• PRO TV
  • Unul dintre medicii implicaţi în moartea actorului Matthew Perry a pledat vinovat. Câți ani de închisoare riscă acesta

Unul dintre medicii implicaţi în moartea actorului Matthew Perry a pledat vinovat. Câți ani de închisoare riscă acesta

Unul dintre medicii implicaţi în moartea actorului Matthew Perry a pledat vinovat. Câți ani de închisoare riscă acesta

Unul dintre medicii implicați în moartea actorului Matthew Perry a pledat vinovat în faţa unui tribunal federal din Los Angeles, pentru conspiraţie în vederea distribuirii anestezicului chirurgical ketamină.

Gallery

​Mark Chavez a fost de acord să renunțe la licența sa medicală după ce a fost acuzat în legătură cu moartea actorului în luna august, împreună cu alți patru inculpați, inclusiv un alt medic despre care procurorii federali spun că a conspirat cu el pentru a-i distribui lui Perry o cantitate ilegală și periculoasă de ketamină în ultima lună de viață a acestuia.

Miercuri, 2 octombrie, Chavez a pledat vinovat în fața Tribunalului Districtual al SUA din Los Angeles.

Matthew Perry a fost găsit mort în jacuzzi-ul casei sale din zona Pacific Palisades din Los Angeles la 28 octombrie 2023. Medicul legist din comitatul Los Angeles a stabilit ulterior că acesta a murit din cauza „efectelor acute ale ketaminei”, printre factorii care au contribuit la deces numărându-se înecul, boala coronariană și efectele buprenorfinei, care este un medicament utilizat pentru tratarea tulburării de consum de opioide.

Printre celelalte persoane acuzate de moartea lui Perry se numără medicul din Los Angeles acuzat că a conspirat cu Chavez, Salvador Plasencia, Jasveen Sangha - o presupusă traficantă de droguri din North Hollywood, despre care procurorii au spus că este cunoscută sub numele de „Regina Ketaminei”, fostul asistent al lui Perry, Kenneth Iwamasa, și Erik Fleming, un bărbat din Hawthorne pe care autoritățile federale l-au descris ca fiind un traficant stradal care a acționat ca intermediar.

​Într-un acord de recunoaștere a vinovăției, Mark Chavez a recunoscut că a luat ketamină și alte medicamente eliberate pe bază de rețetă de la o clinică din San Diego, unde a lucrat. El a mărturisit, de asemenea, că a falsificat o rețetă pentru a-i furniza lui Perry medicamentul; că a folosit numele unui pacient pentru a obține rețeta fără consimțământul sau cunoștința persoanei respective și că a făcut declarații false unui distribuitor de ketamină pentru a-i putea furniza mai mult lui Perry.

​Cu nouă zile înainte ca Perry să moară, la 19 octombrie 2023, Chavez a fost interogat de anchetatori de la Consiliul Medical din California și de la Agenția Americană pentru Combaterea Drogurilor, potrivit procurorilor federali. Când a vorbit cu aceștia, el a ascuns faptul că a distribuit ketamină lui Plasencia, care apoi i-ar fi furnizat-o lui Perry, au declarat procurorii.

„Acești inculpați au profitat de problemele de dependență ale dlui Perry pentru a se îmbogăți”, a declarat reporterilor procurorul federal pentru districtul central al Californiei, Martin Estrada, când a anunțat acuzațiile la jumătatea lunii august.

„Ei știau că ceea ce făceau era greșit”, a spus Estrada, potrivit CBS News.

„Știau că ceea ce făceau implica un mare pericol pentru dl Perry, dar au făcut-o oricum. În cele din urmă, acești inculpați au fost mai interesați să profite de pe urma dlui Perry decât să se preocupe de bunăstarea sa”, a subliniat acesta.

Acordul de recunoaștere a vinovăției prevede că Chavez este conștient de faptul că acuzația federală pentru care este de acord să pledeze vinovat atrage după sine o pedeapsă maximă de 10 ani de închisoare, 3 ani de eliberare supravegheată și o amendă de 500.000 de dolari.

La 30 august, Chavez s-a prezentat la tribunalul federal din Los Angeles, dar nu a pledat vinovat la momentul respectiv. Deși a evitat întrebările reporterilor când a intrat în sala de judecată în august, avocatul său, Matthew Binninger, a vorbit după aceea în fața tribunalului.

„Are remușcări incredibile pentru ceea ce s-a întâmplat - nu doar pentru că i s-a întâmplat lui Matthew Perry, ci și pentru că i s-a întâmplat unui pacient. Încearcă să facă tot ce-i stă în putință pentru a îndrepta greșeala care s-a întâmplat aici”, a spus Binninger. 

Fotografii: Getty Images

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni