• PRO TV
  • Prințul Harry ar încerca să revină în Familia Regală. Măsurile de securitate pe care le-ar fi cerut pentru Meghan Markle, după ce a fost amenințată: „Nu i se va oferi protecție adecvată”

Prințul Harry ar încerca să revină în Familia Regală. Măsurile de securitate pe care le-ar fi cerut pentru Meghan Markle, după ce a fost amenințată: „Nu i se va oferi protecție adecvată”

Prințul Harry ar încerca să revină în Familia Regală. Măsurile de securitate pe care le-ar fi cerut pentru Meghan Markle, după ce a fost amenințată: „Nu i se va oferi protecție adecvată”

Recent, a început să se zvonească faptul că prințul Harry ar încerca să se întoarcă în Familia Regală, la aproape cinci ani de când, împreună cu Meghan Markle, a părăsit Marea Britanie, renunțând la toate atribuțiile pe care le aveau.

Gallery

Din cauza accidentului care o ucis-o pe Prințesa Diana, prințul Harry își dorește măsuri de securitate sporite pentru Meghan Markle. Totul ar face parte din pregătirile acestuia pentru revenirea în Familia Regală.

Prințul Harry a pierdut privilegiile de care se bucură Familia Regală

Când a decis să părăsească Familia Regală, prințul Harry și Meghan Markle au pierdut privilegiile pe care le aveau, unul dintre cele mai importante fiind legat de securitate. Membrii Familiei Regale se bucură de o securitate sporită, asigurată de Ministerul de Interne britanic, prin intermediul finanțării realizate de contribuabili.

În Statele Unite ale Americii, unde locuiesc de mai bine de patru ani și jumătate, ducii de Sussex beneficiază de securitate armată, în timp ce, în Regatul Unite, legea nu le dă voie firmelor private din domeniu să dețină arme, poliția fiind singura instituție care le poate oferi protecția dorită.

Citește și:

Temerile lui Harry în legătura cu siguranța lui Meghan Markle s-au amplificat, după ce aceasta a fost amenințată în repetate rânduri, în anii pe care i-a petrecut în Familia Regală. Conform unor surse apropiate cuplului, unele dintre amenințări chiar ar fi putut pune în pericol viața ducesei de Sussex.

Prințul Harry și-ar dori să revinî în Familia Regală

Ken Wharfe, fostul ofițer de securitate al prințesei Diana, a mărturisit că, deși ducele de Sussex își dorește să își reia atribuțiile, acest lucru este destul de complicat, deoarece procesul este unul anevoios. Plecarea sa și a lui Meghan Markle a distrus relația pe care o avea cu rudele sale și, în ciuda eforturilor depuse de William și de Kate, cel puțin pentru moment, lucrurile nu se vor schimba.

„Adevărul este că, în acest moment, lui Harry, dacă își va aduce soția și copii în Regat, nu i se va oferi protecție adecvată, conform statutului său. Faptul că a renunțat la atribuțiile sale regale în urmă cu patru ani și, acum, vrea să le reia, implică multă birocrație.

Citește și:

În primul rând, trebuie să primească aprobarea regelui și a reginei, care transmit mai departe hotărârea către Guvernul britanic. Apoi, în urma deciziei luate de oficiali, aceasta va fi transmisă mai departe către Poliția Metropolitană, care va pune la dispoziție prințului o echipă operativă, special antrenată pentru pază și protecție”, a declarat acesta.

 

Sursa foto: Getty Images

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni