• PRO TV
  • Decizia luată de Ambasada SUA la București. Ce clip video a apărut pe YouTube

Decizia luată de Ambasada SUA la București. Ce clip video a apărut pe YouTube

Decizia luată de Ambasada SUA la București. Ce clip video a apărut pe YouTube

În ultima perioadă, de când inteligența artificială s-a dezvoltat tot mai mult, în spațiul virtual se vorbește din ce în ce mai des despre dezinformarea care apare de la o zi la alta.

În speranța că lumea va conștientiza pericolele la care se expune în momentul în care intră pe internet, Ambasada Statelor Unite la București a lansat o campanie de conștientizare pe tema dezinformării.

Pentru a-i face mai ușor pe români să înțeleagă că inteligența artificială nu este doar benefică, ba chiar are și multe aspecte negative, reprezentanții Ambasadei SUA au postat pe YouTube mai multe filmulețe care oferă o serie de sfaturi utile despre cum putem să recunoaștem mai ușor dezinformarea.

În unul dintre clipurile video, reprezentanții Ambasadei SUA vorbesc despre cum ar decurge o întâlnire la restaurant între o femeie și un bărbat, dacă acesta ar lansa în timpul discuției informații despre anumite știri false pe care le-a citit și despre care lasă de înțeles la început că le crede ca fiind adevărate.

Iată mai jos care sunt sfaturile oferite de Ambasada SUA:

Fiți atenți la știrile senzaționaliste – Verificați întotdeauna știrile din mass-media în mod critic, dincolo de titlu, deoarece clickbait-ul poate fi adesea înșelător.

Verificați informațiile din surse multiple – Consultați mai multe surse pentru a stabili dacă ceea ce ați citit în mass-media este o opinie, un fals sau un fapt. Doar pentru că o parte a unui articol este adevărată, nu înseamnă că întregul articol este, de asemenea, adevărat.

Țineți cont de faptul că imaginile, materialele video și audio pot fi modificate – Atenție la imaginile manievenimente

pulate prin AI inserate în fotografii și identificați orice inexactitate, cum ar fi asimetriile sau detaliile ciudate.

Atenție la profilurile false de pe rețelele de socializare – Fiți atenți dacă acele conturi au fost create recent, dacă postează excesiv, dar comentează rar, sau dacă au o singură imagine de profil care pare suspectă.

Protejați-vă atât pe voi, cât și prietenii și familia – Nu transmiteți informații de care nu sunteți siguri.

foto: Ambasada SUA

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni