• PRO TV
  • Specialistul ne spune ce alimente ne întăresc imunitatea pentru sezonul rece

Specialistul ne spune ce alimente ne întăresc imunitatea pentru sezonul rece

Imunitatea este capacitatea organismului de a se apăra de agenții patogeni (bacterii, viruși, fungi etc).

Sarcina sistemului imunitar este de a ajuta la identificarea și eliminarea germenilor periculoși care intră în organism înainte ca aceștia să poată provoca daune sau boli.

În sezonul rece e important ca sistemul imunitar să funcționeze ca capacitate cât mai bună, pentru că organismul este mult mai expus la răceli, gripe și diferite afecțiuni.

Potrivit specialistului Alina Epure, alimentația este baza în construirea sistemului imunitar, asta înaintea pastilorlor.

Iată care sunt o parte din aceste alimente:

-sfecla roșie;

-cartofii dulci - dar nu pregătiți prăjiți;

-bobițe de cătină;

-citrice;

-ghimbir

VEZI VIDEO ATAȘAT

​FOTO: PRO TV

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni